maandag 18 februari 2013

De nieuwe V200

Door de nuttige en noodzakelijke aankopen van Erik,
(hieronder foto's van de 221, Marklin 3581)de laatste maanden, zit ik onverstandig veel op Marktplaats en Ebay.Op die sites komen regelmatig koopjes voorbij die een weldenkend mens niet kan negeren,de jager wordt wakker die zijn verzameling kan aanvullen met dat exemplaar dat toch echt niet mag ontbreken.
(Hieronder foto's van de V200, de Marklin 3921)En ik ben dan zeer geinteresseerd in de V200, een grote indrukwekkende diesellokomotief, waarvan de nieuwe modellen zijn uitgerust met geluid.Op mijn spoorbaan staat een 221, gekocht voor weinig toen zo'n 15 jaar geleden Bart Smit stopte met de verkoop van Marklin.Ook staat er een 3021 (voor de kenners, het is de bouwdoos versie, de 3921), afkomstig van collega René.
(Hieronder foto's van de 39821)Beide loks zijn omgebouwd naar digitaal, maar zonder geluid. Een loksound kost makkelijk 100 tot 120 euro!Op marktplaats werd deze 39821 aangeboden, een nieuwer model van de V200, met sinus motor en geluid.Voor iets meer dan een loksound decoder kost.De 39821 is, volgens internet, de meest geslaagde versie van dit model, het schaalmodel dat het meest degelijk is gemaakt door Marklin. Een uitermate nuttige en bruikbare aankoop voor de zolderspoorbaan dus!Ik ben er zeer blij mee, hoewel ik door deze aankoop geen zeldzame eenmalige 103 kan (of wil) kopen.Hachelijk?

9 opmerkingen:

www.brillie.nl zei

Gewoon niets van de Duitse treinen kopen, dat is het beste.

Sjoerd zei

Als je een keuze moet maken blijft er meestal maar ene over...

Ad zei

Frank, gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst; ik denk een echte aanwinst!

Renesmurf zei

Ik vind de rode mooier! En die mag dan ook terecht de hoofdrol spelen in de film!

lokkie zei

Prachtige loc!
Nu nog een stammetje Silberlinge erachter.

Max Roodveldt zei

Misschien moet ik toch ook eens op Markplaats of eBay gaan zoeken met zo'n zoekopdracht. Prachtig...

FRANK103 zei

@Brillie: als vanouds kan ik weer niks van jouw opmerking maken. Moet ik niks in een Duitse trein kopen (catering?), moet ik geen (schaal)modellen van treinen die in Duitsland kunnen rijden of (model)treinen van een Duitse fabrikant, die de rommel trouwens in China laat produceren, kopen? Heikel! (pas op, de H niet vergeten!)

@Sjoerd: ja, anders hoef je niet te kiezen!

@Ad: ja, dit is een lok die op de spoortafel staat en blijft staan, er komen niet snel zoveel leukere loks bij dat deze in de vitrinekast beland!

@René: een V200 hoort rood, en vind je dan de modernere lok met geluid mooier of de robuuste oudere variant?

@Lokkie: ik heb al een blikken stuurstand, nu nog een paar gewone wagens. De V200 past ook heel goed voor de blauwe/groene rijtuigen. waar ik ook een stammetje van hen staan.

@Max: deze lok is echt een aanrader! Je zult wel goed moeten zoeken naar een mooie aanbieding, daar moet je geluk mee hebben.

Albert y Mara fotoblog zei

Een lok type dat bij mij nostalgische gevoelens oproept. De V200 van Trix was mijn eerste lok in 1959. Gekregn voor Sinterklaas. Heel lang geleden!
Saludos Albert

FRANK103 zei

@Albert: de V200 is een van de meest verkochte modellen van Marklin, en waarschijnlijk ook van Trix en Fleischmann. Het blijft ook een mooi model!