zondag 24 maart 2013

Souterrain cup 2013Vandaag was de Souterrain cup 2013 bij Mars S. in het verre en vooral koude V.
Ik had al met Stef een vrijdagavond bij Marc op zijn circuit getraind, het te behalen resultaat bij deze cup zou dus goed moeten zijn!De slotracers kwamen uit het hele land, zelfs uit Zuid Limburg, en net als vorig jaar hadden ze echte Limburgse vlaai mee zodat de dag direct al een groot succes genoemd mag worden!Ook heeft JW voor Marc, namens de deelnemers aan de dag, een mooie Porsche meegenomen.Van het nieuwe merk SRC.Hoewel de prijzen die Marc voor de beste racers heeft bedacht er goed uit zien,krijg ik via de whatsapp van het thuisfront de instructie mij te richten op de poedelprijs.Het startveld aan auto's ziet er indrukwekkend uit, maar is natuurlijk geen partij voor mijn Alfa Romeo!Noodgedwongen besluit ik dus wat overdreven risico's te nemen en nadat ik mijn bolide in de bomen naast het circuit heb geparkeerd is het gewenste resultaat bereikt,de wagen is zelfs met een slakkengang niet in de baan te houden.Hoewel er een groot stuk lood uit een raceauto gevonden wordt, nodig om de neus van een auto in het slot te dwingen, doe ik alsof mijn neus bloed.We storten ons op de lunch die al voor ons klaar staat.Harold vraagt me om een foto voor zijn thuisfront te maken, waarbij hij gezond groen opschept.Uiteraard mag ik hier dan niet vermelden dat hij dit vervolgens aan het konijn in de tuin gevoerd heeft.Ook de middagrace is de auto niet in de baan te houden, op aandringen van de anderenschroeven we mijn bolide toch open om te constateren dat inderdaad een flink pak lood uit de neus is verdwenen.Als ik dan weer onverwacht makkelijk de laatste heats rijd, blijkt Adriaan de massieve bandjes van zijn racewagen lek te hebben gekregenzodat hij de fel begeerde poedelprijs heeft gewonnen, mij op een voorlaatste plaats achter zich latend!De prijsuitreiking is de feestelijke afsluiting van deze zeer geslaagde dag,Stef heeft de eerste plaats gewonnen,Marc B is tweede geworden en Ed heeft de derde plaats.De poedelprijs is voor Adriaan, maar of hij die heeft meegenomen weten we niet, wij waren toen al op weg naar huis!Hachelijk?

10 opmerkingen:

Renesmurf zei

ja, er leek geen einde aan te komen, maar kwam toch. Zo gaat het altijd als het gezellig is.

MarcStouten zei

leuke blogverslag! En weer een schitterende BLOGKOP!! Wordt een dikke vette no 2 achter de katzilla BLOGKOP.

MarcStouten zei

En de foto van Joeri in zijn maand is ook erg mooi!

PorscheHarry zei

Je mag wel uitkijken dat dit geen kwaliteitsblog gaat worden, zo mooi zijn de foto's. Het is gewoon hachelijk ! ;-)

www.brillie.nl zei

Eindelijk een keer geen balken voor de ogen.

Albert y Mara fotoblog zei

Is dit een Scarlectrix baan?
Grtz Albert

FRANK103 zei

@René: nou, de dag ging eigenlijk erg snel voorbij, het was zo 17.00.

@Marc: blij dat je ze mooi vind!

@Harold: een kwaliteitsblog? Hmmmm, dan moet ik de berichtgeving hier toch weer in een gezonde neerwaartse spiraal zien te krijgen....

@Brillie: de balken waren op, kredietcrisis....

@Albert: nee, dit is een houten baan, MDF, bovenfrees, koperstrips en veel grijze verf. Eigenlijk een modelspoorbaan voor auto's.

Paul zei

Frank, je weet het altijd leuk te brengen met die oneliners en bijpassende foto's, maar om een herder als poedel(prijs) te betitelen da's hachelijk. Ik heb trouwens geen konijn gezien, wel een kat. Weet je zeker dat Harold de sla niet aan de kat heeft gevoerd?

MarcStouten zei

en die poedelprijs is een rasechte witte herder en die gaat mooi niet mee!!!

FRANK103 zei

@Paul: ik ben op veilige afstand van het groen gebleven, ik weet niet waar het is beland.
Maar het is dus geen poedel?

@Marc: dan zou ik hem maar goed in de gaten houden want hij kleurt heel goed bij onze witte kat Bibbel ;-)