donderdag 9 mei 2013

Stoomtrein Hoorn Medemblik 2013


Ook dit jaar was er weer een stoomevenement bij de stoomtrein Hoorn Medemblik,hoewel er naar mijn idee voor een ´evenement´ weinig actie was.Zoals ieder jaar lopen er met hemelvaart veel lieden in klederdrachtof met pakjes anno 1928 in de rondte.En gelukkig willen die lieden (zeer) graag op de foto.Dit jaar reden er heel veel treinenvoortdurend tussen Hoorn en Wognum heen en weer,met een echte halfuursdienst.Alleen op de stations Hoorn en Wognum was .e.e.a. georganiseerd,waarbij de nadruk lag op station Wognum.Daar kwam ieder halfuur koningin Wilhelmina met haar gevolg aan,om de overijverige stationschef een medaille op te spelden.Daarna werd er voor de in grote aantallen aanwezige fotografen even geposeerd.Daarna moesten uiteraard de aanwezige treinen weer op de foto.Want die zijn natuurlijk echt fotogeniek!
 

We hadden Jasper mee, en die is niet overdreven gehoorzaam.Zijn oom Jaap, die hier trouwens niet genoemd of afgebeeld wil worden, corrigeerde met de harde maar rechtvaardige hand.Ook in de trein had de belhamel weer kattenkwaad in de zin,gelukkig wist hij niet welke hendel bedoeld werd.Zelfs met zijn ijsje moest hij door zijn behulpzame en immer vriendelijke oom geholpen worden.De aanwezigheid van vele camera's vroeg veel van de aanwezigen. Steeds maar weer poseren.Dan is er eindelijk een rustmoment, de lunch.Jasper verstaat dan dat het gaat om een rapmoment,maar omdat hij daarbij alleen enkele soepele armbewegingen maaktlaten we hem dit keer zijn gang gaan.Uiteindelijk zijn we van Wognum via Medembliknaar Hoorn gereisd.Als we na een lange enerverende reisweer in Hoorn aankomen worden de loods nog even bekekenen de geparkeerde treinen bestudeerd.Dan gaan we weer naar huisna een zeer geslaagde dag.Hachelijk?

4 opmerkingen:

Albert y Mara zei

Plezante fotoreportage Frank. Ik wordt alleen moe, zeg maar gewoon doodmoe, van al die figuren die zo nodig verkleed moeten gaan. Vorig jaar met Hemelvaartsdag ook al het geval bij de SHM. Daarom dit jaar bewust naar de VSM in Beekbergen gegaan.
Salu2 Albert

www.brillie.nl zei

In die tijd hadden kinderen nog geen beugel. Tijdsbeeld klopt niet.

FRANK103 zei

Hoi Albert,

Ik ben een van die verklede figuren, de stoomtrein hoopt daar veel mensen een plezier mee te doen, we zijn dan ook zeer veel op de foto gezet. Vooral de buitenlandse toeristen vinden dat erg leuk. De stoomtrein heeft haar eigen kleding voor de figuranten, daarnaast zijn er nog veel mensen die zelf in klederdracht komen.
Voor de mensen die al dat klederdracht en figuranten gedoe niks vinden, die kunnen ze gewoon niet op de foto zetten of op een andere dag komen. Of inderdaad naar een ander lijntje gaan, heel verstandig!

Met vriendelijke groet,

Frank

FRANK103 zei

Hoi Brillie,

Je hebt helemaal gelijk, maar er klopt veel meer niet, kijk maar naar brillen, sokken en schoenen. En veel mensen hebben gewoon hun moderne polshorloge om en een fototoestel bij zich. Maar het gaat om het idee, het kost me bijvoorbeeld gewoon een vrije dag, reiskosten, lunch en ik heb een outfit gekocht. Als je maar plezier hebt!

Vrgr

Frank