maandag 17 juni 2013

Over vaderdag en de Fyra


Hoewel het tegenwoordig allemaal uiterst commercieel gedoe is doen we hier gewoon mee aan Valentijnsdag, Moederdag en Vaderdag.En aan alle andere feestdagen die we jaarlijks kunnen vieren.Om het grut te helpen had ik alvast een bestellinkje op internet geplaatst,het gaat jullie vast te ver om te vertellen dat ik nog behoorlijk heb moeten zoeken naar dit cadeau en dat deze eigenlijk overal hier in de buurt (Harlaar) en bij de mij bekende internetwinkels uitverkocht is.Het betreft dus een bouwserie 28, een Bombardier TRAXX locomotiefdie door Angel Trains Cargo wordt verhuurd aan de Belgische spoorwegmaatschappij SNCBen die afgelopen jaren te zien was op de HSL Zuidom de Fyra te trekken, met de bekende Prio rijtuigen.Deze Belgische locomotieven van de bouwserie 28 zijn ook te vinden in de regio Rotterdam met goederentreinen,hij kan dus probleemloos voor de diverse diensten ingezet worden
 en heeft een van de NS 1100 locomotieven naar de vitrinekast verdreven.Toen ik mijn collega Peter wilde overtuigen van het nut van deze aankoop door het grut, bleek ik het laatste exemplaar bij de internetwinkel te hebben besteld,zodat ik gistermiddag en gisteravond met extra veel plezier deze lok haar eerste rondjes op de spoorbaan heb laten rijden.Hachelijk?

5 opmerkingen:

Albert y Mara fotoblog zei

Een prachtig kado voor vaderdag Frank deze lok, die op jouw baan zeker past. Op die van mij niet want ik heb een diesel en stoombaan in de 20e eeuw. Verder heb je er plezante foto's bijgevoegd uit het echte leven.
Spoorse groeten Albert

suske zei

zolang papa met zijn treintjes kan spelen is hier niets hachelijks aan de hand.

Paul zei

Bij jouw tasten ze dus flink in de buidel voor vaderdag. hoezo commercieel?

Sjoerd zei

Volgens mij moeten we vaderdag ook maar weer invoeren hier...

FRANK103 zei

@Albert: op mijn spoortafel kan hij heel goed voor een goederentrein of een moderne intercity, hij is dus uitstekend inzetbaar. Die foto's van de echte lok, die geven zo'n bericht toch net iets meerwaarde ;-)

@Suske: helemaal met je eens!

@Paul: wie er precies in de geldbuidel ga ik hier liever niet expliciet toelichten, uiteindelijk betaal ik immers alle cadeautjes, groot en klein!

@Sjoerd: je moet de feestdagen die je wilt vieren zorgvuldig kiezen Sjoerd! Vaderdag is daarbij wel een aanrader! ;-)