zondag 15 september 2013

De Gerrie Knetemann Classic


Met collega's Harry en René, die hier trouwens niet genoemd willen worden, heb ik vanmorgen de Gerrie Knetemann Classic gereden.
(Hieronder: de fiets in de auto...)Gerrie Knetemann is dan natuurlijk een bekende wielrenner die met de dochter van slager Donker in een naburig dorp is getrouwd en waarvan de kinderen regelmatig bij de slagerij hielpen.Zo ben ik daar regelmatig geholpen door de dochters van Gerrie voor een onsje leverworst, grillworst of metworst.De foto van de snelweg is uiteraard de brug over de Zaan.
(Hieronder: het Haarlemmermeer station)Ondanks een kleine omweg waren we om 08.30 in het Olympisch stadion voor het vertrek van de fietstocht over 75 kilometer,een langere afstand had natuurlijk ook gekund, 110 of 150 kilometer,dan had ik echter niet levend aan de meet gekomen en hadden jullie nooit een enigszins slaapverwekkend stuk over de classic te lezen gekregen.Nu ik daar toch over begonnen ben, aan het einde van de Bosbaan zijn we rechtsaf gegaan waar linksaf ook mogelijk was geweest.Maar rechtsaf fiets je naar Badhoevedorp en de regelmatige bezoekers van dit weblog weten dat daar meneer Harlaar van de gelijknamige modeltreinenwinkel woont.Omdat we in Badhoevedorp naar Sloten en het Olympisch stadion werden gestuurd hadden we al snel in de gaten dat er iets fout gegaan was,het kruispunt waar we rechts gegaan waren was alleen 5 kilometer terug.Goed, in de buurt van Papenveer en Ter Aar kon ik niet meer aanhaken bij Harry en René, en ben toen i.v.m. de tegenwind achter twee mannen op mountainbikes gaan hangen, die een bordje naar rechts wel zagen die Harry en René, die iets verder voor me reden, achteraf niet gezien bleken te hebben.Persoonlijk had ik ook niets gezien, ik had het vizier gericht op 2 stevig ontwikkelde achterwerken die meer wind tegenhielden dan een vrachtwagencombinatie doorgaans placht te doen.
(Hieronder: twee spoorhuisjes van de vroegere Haarlemmermeerlijn)Vlak voor de koek en zopie van Rijnsaterwoude werd ik weer ingehaald door Harry en René, die dus een aantal kilometers extra hadden gescoord.
(Hieronder: het tracé van de vroegere Haarlemmermeerlijn is nog goed te zien)Ik had inmiddels bedacht dat dit mijn laatste fietstocht was aangezien ik niet een blok aan het wiel van de anderen wil zijn.Vanaf Rijnsaterwoude hadden we echter de maag vol, de blaas leeg, windje mee en een zonnetje op de bol.En dan is fietsen heel erg leuk! Zo rolden de kilometers naar Aalsmeer en dan naar de Bosbaan erg makkelijk onder de wielen door.
(Hieronder: toptijden hebben we niet gereden, veroorzaakt door een aantal brugwachters die een akelig complot hadden beraamd)
Wel jammer dat René, als tourleider, maar steeds geen uitspanning zag waar we appeltaart konden eten.Een fietstocht zonder appeltaart kan toch niet de bedoeling zijn?
(Hieronder: Loosdrechtse plassen)Opnieuw kwamen we langs meneer Harlaar en helaas was zijn winkel nog steeds gesloten,
(Hieronder: een enigszins dubieus beeld voor het Olympisch stadion)dan via Sloten weer naar het Olympisch stadion waar we mooi op tijd aankwamen!Zo was een mooie fietstocht weer ten einde!

Eindstand: 75 kilometer tocht, 10 kilometer fout gereden en 10 kilometer van auto naar Olympisch stadion en weer terug, totaal 95 kilometer.(Ik zeg niets meer over de appeltaart).Hachelijk?

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Geweldig verslag met mooie foto's. Het was weer een leuke gezellige fietstocht. Die appeltaart doen we volgende keer! Ik ga alvast kijken welke toer we op de agenda kunnen zetten.
Harry.

FRANK103 zei

Hoi Harry, het was zeker geslaagd maar een stukje appeltaart was net het . op de i geweest. Wat mij betreft kunnen we misschien in oktober nog een keer, anders wordt het volgend jaar!
Vrgr
Frank

Sjoerd zei

Zonder appel op de taart is het maar niks...

www.brillie.nl zei

Verdomme er staat gewoon een duitser met zijn arm strak vooruit als beeld? Een hachelijke zaak om dit te posten.

Renesmurf zei

ja, zo kom je nog eens ergens he! En het is een beste ronde ook nog eens, maar gelukkig was het weer prima.

FRANK103 zei

@sjoerd: het is de appeltaart waarvoor we fietsen, als de appeltaart dan niet gevonden wordt is het fietsen voor niets geweest. Of zoiets.

@brillie: ik laat zien wat ik zie tijdens de fietstocht. Dit beeld viel me op, en je mag van het beeld vinden wat je wilt, maar ik vind het een vreemd beeld!

@rené: we hebben in maart van dit jaar de fietskalender bekeken en 2 tochten uitgezocht, de ronde van noord Holland in april en deze tocht in september, deze tocht ging door de Haarlemmermeer, langs Aalsmeer etc. Een omgeving waar ik normaal niet kom. Volgend jaar gaan we weer een aantal tochten rijden, ik denk zelf weer aan de ronde van noord Holland en aan de dam tot dam classic, maar dat gaan we allemaal nog zien!

suske zei

95 km rijden voor geen appeltaart ???
Ik zou onmiddellijk terugrijden naar de start !

FRANK103 zei

@Suske: je hebt helemaal gelijk!