zondag 24 november 2013

Gastendag 3rail forum


Vandaag was de jaarlijkse gastendag van het 3railforumbij de modelspoorvereniging in Den Bosch.Omdat zulke dagen heel leerzaamen gezellig kunnen zijnhad ik besloten er maar eens naar toe te gaan,een van de onderwerpen die mij erg aansprakwas het programmeren van de decoders in locomotieven.De eerste demonstratie ging over het inbouwen van verlichting in huisjes,niet door 1 lampje maar door het maken van kamers door architectenkartonen vervolgens het inbouwen van ledverlichting.De lunch was ook zeer de moeite waard!'s Middags heb ik eerst rondgelopen en rondgekeken,daarna heeft Walter mijn 86 aangesloten op de computer.Een software update van de decoder bleek nodigen daarna ging het programmeren erg snel.Dan heb ik nog een fotorondje gemaakt,het was nu rustig bij de banen,en daarna ben ik naar de tweede demo gegaan.Het was inmiddels 16.00 en vond ik het tijd om weer naar huis te gaan.Maar leerzaam en leuk was de dag zeker!Hachelijk?

10 opmerkingen:

Sjoerd zei

Leuk was het zeker zo te zien, wat heb je gescoord daar...

FRANK103 zei

@sjoerd: alleen koffie en een lunch, er was geen handel.

francky spruytte zei

Leuk zo'n gastendag met uitgebreide lunch. Gewoon heikel !

Paul zei

Mooi die lokloods met interne draaischijf

Ad zei

Ik maak nog steeds te weinig gebruik van het 3railforum. Ook heikel!?

FRANK103 zei

@Suske: bijzonder heikel! (pas op, de h niet vergeten!)

@Paul: het voorbeeld staat in Berlijn en werd gebruikt voor de kleine lokjes van de s-bahn. het gebouw staat er nog steeds en zou verbouwd gaan worden tot een winkelcentrum.

@Ad: je moet er gebruik van maken als je daar behoefte aan hebt, misschien heb je gewoon de behoefte niet. Dat kan heikel zijn!

www.brillie.nl zei

En dan is het thuis toch wel weer behelpen. Maar ideeen genoeg weer.

FRANK103 zei

@brillie: thuis zo'n grote ruimte moeten vullen is een opgave hoor! Dan ben je wel even bezig!

Albert y Mara fotoblog zei

Ik kreeg van het 3-railforum vandaag een mail dat ik drie maanden niet geweest ben op het forum. Gauw maar even ingelogd. Een leuk verslag Frank en .... je hoeft niet altijd te scoren ;-). Salu2 Albert

FRANK103 zei

@Albert: ik ben bijna dagelijks even op het forum, kijken of er nieuwtjes zijn. Maar dan vaak wel met de mobiele telefoon, dat gaat tegenwoordig erg snel en handig en ik heb toch niks te doen in de trein naar mijn werk....
Ik heb een 103 op het oog en ben eigenlijk wel geïnteresseerd in de Piko Fyra lok, hoewel ik nog niet kapot ben van Piko locomotieven en ook geen idee heb of die het na 10 jaar nog een beetje doen.