donderdag 21 november 2013

De Ford-wagon


Al vele jaren maak ik de wegen onveilig in een automobiel van het bekende merk Ford, en toen Marklin een bouwdoos van een goederenwagon in de handel deed
met groot FORD op de zijkant wilde ik die graag aan de verzameling toevoegen.Het model was echter bedoeld voor Marklin Insiders, een club waar je lid van moet zijn (en lidmaatschap moet betalen).Dat was ik niet en dus leek dit wagonnetje aan mijn neus voorbij te gaan.Kennelijk ging de verkoop van de bouwdoos van dit wagonnetje niet erg voorspoedig, het lag vorig jaar in grote stapels voor een schappelijk bedrag op de treinenbeurzen,en dus gingen er een tweetal mee naar huis.Op mijn verjaardag werd er een derde exemplaar aan de verzameling toegevoegd, zodat er al een nette FORD sleep was ontstaan.Afgelopen week was daar het moment dat de bouwdoosjes gemonteerd konden worden, graag plaats ik hier foto's van dat emotionele moment.Hachelijk?

11 opmerkingen:

Renesmurf zei

ja, dat lijkt me toch telkens weer een gedoe en voldoening als het allemaal weer lukt!

Albert y Mara fotoblog zei

Hier gaat het hart van een treinenliefhebber sneller van kloppen. En nog wel 3 Ford wagons op je baan. Het kan gewoon niet op. Spoorse groeten Albert

Sjoerd zei

Als Ford liefhebber zou ik er ook voor gaan, nu nog als scenery een kleine ford fabriek.

Erik zei

FORD: Foeilelijke Onderdelen Rammelen Dagelijks

Anoniem zei

Leuk hoor ! Ik heb zojuist een Ortwein V 80 weer werkend gekregen en wacht nu op 2 Drehgestellrahmen van een Fleischmann BR 120 002-1. Allebei voor zeer weinig geld gekocht. Men had er klaarblijkelijk geen verstand van want beide Loks werken. Groet, Marco

FRANK103 zei

@René: dat geeft zeker voldoening!

@Albert: ik voel nu toch enige druk om nog een paar Ford wagons te kopen!

@Sjoerd: een Ford garage ligt eerlijk gezegd meer voor de hand, ik heb ooit een garage gekocht (voor Smart).

@neef: ja, de onderdelen zijn niet fraai!

@Marco: vraag me zolangzamerhand wel af wie nu hulp nodig heeft bij het knutselen aan treinen, volgens mij heb jij helemaal geen hulp nodig met de inbouw van een decoder!

Anoniem zei

@Frank: Gelijkstroom Frank, gelijkstroom. Ik heb je hulp echt nodig bij Marklin Digitaal. Daar heb ik echt geen kaas van gegeten ;)

FRANK103 zei

@marco: je bent van harte welkom, zeg maar wanneer je langs komt!

Suikermuis zei

Frank, ik vind het verdacht.
Het artikel gaat over Ford wagonnetjes en zie ook een scherp gefotografeerde doos. Maar het eindresultaat staat ergens vaag 'out-of-focus' op de foto.

Wel een scherpe krokodil, maar die had ik al eens gezien...

Ja, hachelijk.

FRANK103 zei

@Ronald: je hebt helemaal gelijk, ik heb bij het maken van de foto's niet opgelet of ik er een had van het wagentje en heb dus een foto van de sleep achter de krokodil gebruikt. Ik had geen zin om nog een keer naar zolder te lopen en een foto te maken. Maar een foto van de ford wagentjes maken is natuurlijk verder geen probleem, die staan op zolder!

www.brillie.nl zei

Beetje reclame maken, dan mogen ze het wel gratis weggeven lijkt mij.