woensdag 13 november 2013

Over Erik en de poepdoos


Gisteravond zaten we bij Erik, om aan zijn spoortafel te knutselen.Maar eigenlijk hebben we vooral de BLS re 4/4 van HAG laten rijden, die lang geleden door Ries de poepdoos werd genoemd,door zijn fraaie bruine kleur.Die naam hebben we dus gewoon overgenomen, en binnen de familie weet iedereen wat er met de poepdoos wordt bedoeld!Een paar weken geleden hebben we de lok omgebouwd naar digitaal en heeft hij bij mij op zolder al wat kunnen rijden,nu moest hij bij Erik eens laten zien wat hij kan.Als sleep is mijn stam Oostenrijkse Eurofima rijtuigen van Marklin mee,en het McDonalds restauratierijtuig van HAG.Probleemloos en zeer stil heeft de poepdoos rondjes gereden,en ook met de stam Duitse TEE rijtuigen (van Marklin) heeft de lok geheel geen moeite,zodat de lok terecht een dikke voldoende heeft gekregen.Misschien staat er nu ook een HAG lok op het wensenlijstje van Erik?Hachelijk?

15 opmerkingen:

Sjoerd zei

Toch lang niet zo mooi als de 1604 die gisteren op mijn site stond...

FRANK103 zei

@sjoerd: ik vind ze beide mooi en kan eerlijk gezegd geen keuze maken. Ik heb ook de marklin 1631 en de roco 1858 en zou ook heel graag de 1609 husa op mijn spoorbaan willen hebben. De keuze weer een 1600 of een ander model, zoals een 189 van railion (roco) of een fyra lok (186 van piko) valt dan waarschijnlijk op de andere lok.

Ad zei

Het blijft toch wel een mooie loc, die poepdoos. De Husa 1600 is ook niet te versmaden. Een Railion 189-er of een Fyra 186, wat feest die privatisering op de rails. Internationaal, alles door elkaar, het mag tegenwoordig, want in het echt gebeurt het ook!

francky spruytte zei

een poepdoos is hier in mijn dialect heel wat anders dan een bruin treintje. Heikel ?

FRANK103 zei

@ad: en een class 77 of 66, van esu met geluid, mag eigenlijk ook niet ontbreken.

@suske: hier denkt buiten een aantal ingewijden ook iedereen aan de wc als je het over de poepdoos hebt, net als in België.

Ad zei

Jaja, smullen maar,dure smaak, nog ff sparen (en dromen)..., maar dan heb je ook wat!

Renesmurf zei

Het is fijn met de de trein, in het klein!

Albert y Mara fotoblog zei

Wat een plezier maken jullie met de trein in het klein ;-) (gejat dus bij René). Fijn spoors weekend en als je voetbal mag/moet kijken, veel suc6
Salu2 Albert

rob alberts zei

Door de weeks forens ik nu op de Schiphollijn in een Sprinter. De nostalgie van de door jou getoonde treinstellen mis ik natuurlijk helemaal.

Was vroeger echt alles beter?

www.brillie.nl zei

Rijdt die Italiaanse trein al bij jullie?

FRANK103 zei

@ad: ik hoop dat die loks van esu ook ergens in de aanbieding komen en dan voor een redelijk bedrag te koop zullen zijn. Anders blijft het bij dromen....

@ rene: in het klein valt er veel minder te klagen, de vertragingen blijven ook gering

@albert: ik heb de schaatsles van elise en de voetbalwedstrijd van wes bekeken, boodschappen gedaan en bij mijn schoonmoeder langs geweest. En dat allemaal op de zaterdag.....

@rob alberts: vroeger was zeker niet alles beter! Maar de moderne computergestuurde treinen zijn wel storingsgevoeliger dan de robuuste treinen die ns vroeger had. Tevens hielden ze toen rekening met de reizigers, waren banken comfortabeler en ruimer en waren er kortere lijnen waardoor er minder snel vertraging was. Maar eerlijk, ja, ik zit veel liever in een plan v dan in een slt!

@brillie: hoi brillie, die italiaanse rommel rijdt nergens, er vallen onderdelen van af, ze zijn brandgevaarlijk, de deuren gaan niet dicht en zelfs de toeter doet het niet. Zelfs in model hoef ik dat niet! Hoewel een schaalmodel van de firma marklin misschien wel probleemloos rondjes zal rijden, wat heel onwerkelijk is!

Suikermuis zei

Heb je rondetijden?

FRANK103 zei

@ronald: ja, waarbij direct opgemerkt moet worden dat de 103 met 5polig rotortoch een stuk sterker en sneller is dan de poepdoos

Erik zei

Er staat inderdaad wel een HAG loc erg hoog op mijn wensenlijstje :)

FRANK103 zei

@Erik: welke?