zaterdag 2 november 2013

Treinen bij Erik

Nu een groot deel van de spoortafel van Erik is ingepakt is het een kale bedoening op zijn spoorbaan. Veel materiaal om mee te rijden staat er dus ook niet.Uiteraard kan dat nooit de bedoeling zijn van een modelspoorbaan, en dus is Erik naar Eurospoor geweest, op jacht naar koopjes.Voorzichtig vertel ik hier dat Erik niet alleen koopjes heeft gevonden op Eurospoor, hij heeft ze ook meegenomen!De Zwitserse re460 is een schitterende lok, waarvan je er eigenlijk niet genoeg op een spoorbaan kan hebben staan.Het exemplaar met de koe is daarbij natuurlijk ook een topper te noemen.Tweede mooie aankoop is dan deze V200, waarvan je er natuurlijk ook nooit genoeg op een spoorbaan kunt hebben staan!Nu mist Erik toch ook een paar locomotieven in zijn verzameling waarvan je zegt: hoe is het mogelijk!Helemaal als je bedenkt dat er wel locomotieven van de moderne serie re460  op zijn baan staan, en de ook nog modern te noemen serie re4/4 IV.Dan ontbreekt bij Erik een belangrijke bouwserie die op veel plaatsen in Duitsland te zien is, vaak voor s-bahn materiaal, de bouwserie 143.Maar nog veel erger is het ontbreken van de opvolger van de 103, de bouwserie 101.Natuurlijk laat de bankrekening niet voortdurend mooie modelspooraankopen toe, helemaal niet als de koppeling en de centrale deurvergrendeling in één week de geest geven.Maar op het verlanglijstje misstaan ze niet!Op de laatste foto's is ook te zien dat we mijn 110 eens goed onderhanden genomen hebben, zodat deze nu wel probleemloos haar rondjes rijdt.Hachelijk?

8 opmerkingen:

Renesmurf zei

jaja, dat is een soort van kermis in het klein! Door er alleen al naar te kijken lijkt het een echte reis!

Sjoerd zei

Ik zie het alweer, dat gaat helemaal de goede kant uit.

lionel lines fan zei

Helemaal mee eens; de treinen zijn weer uitgepakt. Overigens gelukkig dat ze ten tijde van de 110 nog geen koeien op de zijkant schilderden. Maar goed, ieder z'n smaak en zo lang die lok geen melk geeft komen er verder ook geen ongelukken van. Die 101 vind ik dan weer het mooiste, zo is er altijd wat. Heeft hij een lamme hangende koppeling of lijkt dat alleen maar zo?
Groet
Eggo

FRANK103 zei

@René: of is het toch een gekkenhuis?

@Sjoerd: er zijn weer nieuwe verhuisdozen besteld!

@Eggo: niet uitgepakt, dit is de nieuwe lading, aangevuld, eerlijk gezegd, met een aantal loks van mij. De koppelhaak van de 101 hangt goed, ik vermoed dat de foto het beeld vertekend.

francky spruytte zei

en nu hopen dat er overmorgen geen treinstaking komt !

Albert y Mara fotoblog zei

Verzamelen is een gezonde ziekte. Zeker wat betreft modeltreinen. Ik weet er alles van. Salu2 Albert

www.brillie.nl zei

Ik zie nooit geen regen bij jullie treinen...

FRANK103 zei

@Francky: hier geen stakingen, anders gaat de zweep er over!

@albert: ik ben het helemaal met je eens!

@brillie: dat klopt, het zijn modeltreinen die niet houden van nattigheid.