woensdag 6 november 2013

Treinen bij Stephan


Al diverse keren zijn Stephan en Ferry wezen kijken bij de spoorbaan van neef Erik, en ook hebben ze de locomotieven op mijn zolder zien rijden.Gisteravond zijn we de verzameling Marklin locomotieven van Stephan gaan bekijken, die hij afgelopen jaren bij elkaar gespaard heeft.Dat zijn op één na allemaal analoge loks, die vragen om digitalisering.Natuurlijk moesten een aantal lokjes open geschroefd worden, zodat het innerlijk bestudeerd kon worden.Hoewel Marklin lokomotiefjes doorgaans niets mankeren, moest gisteravond de lijmkwast deskundig ingezet worden.Uiteraard heb ik Stephan en neef Erik voorzien van weblogbalkjes,de kenner ziet vast dat het gaat om een bouwserie 86 balkje.De koek en zopie, een niet onbelangrijk onderdeel van het knutselen aan treinen,was gisteravond uitstekend en zeer weblogwaardig verzorgd!Hoewel de Italiaanse schaal N rommel van neef Richard waarschijnlijk nooit fatsoenlijk zal rijden gaan we binnenkort ook bij hem de inmiddels opgeruimde zolder weer tot treinenzolder verbouwen.Als de voedselvoorziening van een vergelijkbaar hoog niveau is of de verzameling N treinen toch eindelijk eens voorzien is van een echte lok, zoals hieronder, dan zal een bezoek aan de zolder van Ries vast ook een succes worden.Hachelijk?

10 opmerkingen:

Sjoerd zei

Naast de twaalfhonderd serie gaat mijn hard uit naar de 1600 serie, mooie locjes allemaal. Maar nu ik de koek en zopie van dichtbij heb gezien is de smaak er een beetje vanaf.

www.brillie.nl zei

Hallo Henk, ik mis nog de koeken. Dat wel weer.

Renesmurf zei

ja, wat een mooie balkjes toch allemaal! puik voor elkaar hoor.

FRANK103 zei

@sjoerd: de 1600 vind ik zelf ook een erg mooie lok, ik heb dan ook de marklin 1631 en de roco 1858. Een tweede marklin lok gaat er zeker een keer komen!

@brillemans: de koekjes waren snel op, ik noem geen namen, maar Ferry hadden ze op veilige afstand van de koekjes moeten houden....

@René: de weblogbalkjes zijn een belangrijk onderdeel van dit bericht!

francky spruytte zei

de koek mag er zijn, de treintjes ook maar daar weet ik echt niet mee om te gaan.

FRANK103 zei

@suske: de treintjes zijn reden voor een gezellig en culinair verantwoord samenzijn, maar zijn verder eigenlijk niet relevant....

Albert y Mara zei

Allemaal mooie loks Frank. Mijn hart gaat alleen niet meer zo snel kloppen als het om rijden gaat. Als je gemiddeld 8 maanden per jaar (niet achter elkaar) in Spanje vertoeft ben je wat anders gaan aankijken tegen de treinenhobby. Juist in de tijd dat je er veel aan werkt, november tot en met maart zit ik in Los Boliches. Op de kerst- en voorjaarsvakantie na. Dan ben ik in Holland voor de kinderen en kleinkinderen.
Samengevat ik lees altijd met heel veel plezier hoe jij vol enthousiasme over de verschillende treinen (banen) schrijft. Ga zo door amigo. Ik geniet. Salu2 Albert

FRANK103 zei

@Albert: treinen als hobby kan je op heel veel manieren invullen, verzamelen van treinen, modelspoorbaan bouwen, computergestuurde spoorbaan en combinaties daarvan. Maar ook museumlijnen bezoeken, treinen spotten, treinreizen maken of bijvoorbeeld lezen over treinen. Hier wordt de treinenhobby aangepast aan het weer, in herfst en winter knutselen op zolder, maar de andere maanden blijft het vaak bij lezen of buiten museumlijnen bezoeken.
Ik kan jou de rail magazine en de boeken die je bij rail magazine kan bestellen aanraden, heerlijk om daarin te lezen op een bankje of stoel in de zon in Spanje!
Ik hoop toch ieder jaar door de goedheiligman meegenomen te worden naar Spanje, ik heb mijn zwembroek en treinenboek toch altijd klaar liggen!

Met vriendelijke groet,

Frank

Ad zei

Treinen, koek en zopie; dat zit in het modelspoorseizoen wel snor. Met de Sint mee naar Spanje, zwembroek en (model)spoorboek mee? Olé, de Sint vindt het oké!

FRANK103 zei

@Ad: dat rijmt! En ja, het gaat meer om de gezelligheid dan dat er daadwerkelijk geknutseld wordt. Maar dat hadden jullie vast al eerder gemerkt!