maandag 10 februari 2014

De claas


Gistermiddag reden we geheel toevallig langs de Amsterdamse Westhavens,de spiegelreflex lag op de achterbankdus ben ik 10 minuten treinen gaan spotten.Er staan vooral kolentreinen die worden geladen bij de OBA (Overslag Bedrijf Amsterdam ook wel Bulk Terminal Amsterdam).De locomotieven zijn dan van het type 6400,189en class 66.Vooral de class 66 vind ik een bijzondere lok,lang, laag (Engels profiel)en rommelig met overal zichtbare leidingen.Het is jammer dat schaalmodellen van deze lok nogal kostbaar zijn, anders stond deze class 66 van HGK (Haven en Goederentransport Keulen) al op de zolderspoorbaan.Hachelijk?

8 opmerkingen:

Sjoerd zei

Kijk, weer eens een lovenswaardig logje met treinen...

ton zei

misschien een idee voor een
3d printer

FRANK103 zei

@Sjoerd: classe toch!

@Ton: dan is een modeltrein toch goedkoper!

Albert y Mara fotoblog zei

Ik ben net als Mara dol op katten, maar ik ben gek van treinen. Dus met deze log heb je me gewoon blij gemaakt en dat was toch je bedoeling?
Spoorse Groeten, Albert

Ad zei

Frank, echt tof zo 'n treinen blog, inderdaad jammer dat de Class 66 van ESU orijzig is. Maar je krijgt wel. Waar voor je geld. Is ook voor de Lokaalspoor 6 baan nog een wens model (naast de nieuwe railbus van Marklin.

FRANK103 zei

Hoi Albert, het was zeker de bedoeling om jou en alle andere bezoekers van dit blog blij te maken met dit bericht, en ik ben blij dat het ook gelukt is!

Hoi Ad, de esu class 66 is rond 350 euro, maar ik wacht net zolang ze goedkoper worden. Ik heb een nieuwe marklin railbus, inmiddels ook al weer een aantal jaar, in de aanbieding gekocht, dat scheelde zomaar 100 euro. Ook de 64, een verschrikkelijk mooie stoomlok, heb ik pas gekocht toen deze in de aanbieding was. De esu ga ik serieus bekijken rond 250 euro, tot die tijd kijk ik naar mehano en lemke, dan is een class 66 rond 215 euro. Maar een class gaat er wel komen, maar eerlijk gezegd staat een bolle neus (nohab) op de eerste plaats.

Met vriendelijke groet,

Frank

Renesmurf zei

Je kan er bij zetten wat je wilt, ik geloof het wel.

In tien minuten kan je daar al van alles zien, wat een drukheid toch he!

FRANK103 zei

@René: ik zoek het bijna allemaal op op internet hoor!