zondag 9 februari 2014

Over wintersport


Zaterdagmorgen om 09.00 begon de wedstrijd tegen Kadoelen.Voor dag en dauw, bijna nog vroeger dan op een doordeweekse schooldag, moesten we ons warme bed verlaten voor een best wel ontspannen voetbalwedstrijd tegen de plaatselijke SV.Het dak van de overkapping van het voetbalveld was niet dicht, er was trouwens helemaal geen overkapping.Ook een overdekte tribune was er niet.Er waren 2 hokjes, in voetbaljargon 'dug-out' genoemd.De wind, ruim voorzien van regen, waaide precies de dug-out in,  zodat het maar de vraag was of er echt geschuild werd in die dug-out.Ook de paraplu bleef niet heel in de dug-out, en ik kan hier rustig vertellen dat 's middags er nog regenwater uit mijn schoenen kwam lopen en mijn sokken nog doorweekt waren(ik heb na de voetbalwedstrijd Wes thuis afgezet en ben direct boodschappen gaan doen en heb Elise opgehaald bij opa en oma).De wedstrijd zelf, na een 0-1 voorsprong kwam de tegenstander terecht op 1-1.In de laatste minuten van de wedstrijd liet de scheidsrechter helaas toch zijn veronderstelde onpartijdigheid even merkbaar varen in de plassen op het veld,waardoor de thuisclub niet geheel terecht met 2 - 1 de wedstrijd heeft gewonnen.Altijd jammer zoiets en uiteraard ook heel hachelijk!

6 opmerkingen:

Sjoerd zei

Ach, hachelijk, als de beste maar gewonnen heeft...

FRANK103 zei

@Sjoerd: het edele voetbalspel bestaat uit meer variabelen dan 22 spelers en een bal. Wind en regen, scheidsrechter en grensrechters, de lengte van het gras en hoe vochtig het gras is, de kleedkamers en nog veel meer, zijn de factoren die bepalen welk team wint! Het team die het beste omgaat met alle factoren, die wint terecht!

Renesmurf zei

Het schijnt slecht te zijn voor het veld, als dat nat is om er dan overheen te rennen. Maar och, daar is dat gras tenslotte ook voor. En de voetballers vinden het kennelijk wel prettig, het is immers hun hobby.

FRANK103 zei

@René: met deze weersomstandigheden worden veel wedstrijden afgelast, omdat het veld te zwaar beschadigd wordt, veel clubs gaan daarom over op kunstgras. Kleine clubjes, zoals kadoelen, waar maar 2 of 3 wedstrijden op een dag worden gespeeld, die laten de wedstrijden dan wel doorgaan omdat de velden dan niet zoveel te lijden hebben.
De spelers vonden de weersomstandigheden niet fijn, maar dat is hun eigen schuld, hadden ze maar op een zaalsport moeten gaan!

www.brillie.nl zei

Is dat niet levensgevaarlijk, voetballen met een beugel?

FRANK103 zei

@Brillie: ja, dat is het zeker, een bal in het gezicht komt extra hard aan, en moet de beugel daarna gerepareerd worden.