vrijdag 7 februari 2014

Poepdozen

Dinsdagavond waren we bij neef Richard, die er een hele rare hobby op na houdt.Hij verzamelt schaal N modeltreinen (in plaats van H0).Gelukkig heeft hij wel een tweetal poepdozen in schaal N, zijn vraag was welke de echte poepdoos was.Welke hebben we ooit in Interlaken zien rijden?Neef Erik en Stephan laten deze moeilijke discussie wat het isen storten zich op de ombouw van een Roco kastje naar een booster.Solderen en boren, wat wil je nog mer op een dinsdagavond?Op de foto met een 1600?Foto´s maken van een 103?De BLS Re 4/4 is natuurlijk de echte poepdoos die we in Zwitserland hebben gezien,de ander is gewoon een nepperd! (En een Ae 4/4, als je het echt wil weten, waarbij een Ae minder snel door bochten kan rijden dan een Re)Hachelijk?

14 opmerkingen:

Sjoerd zei

Schaal N vind ik helemaal niks. Alle detaillering gaat zo verloren...

Ad zei

Ik blijf toch wat moeite houden met de aanduiding Poepdoos voor iets hoogstaands als een Zwitserse loc. Ben bovendien bang voor een volgende blokkade, als mijn provider er 'lucht van krijg'. Dus bij deze het vriendelijke verzoek om een beetje op je taalgebruik te letten. Anders ben ik natuurlijk weer genoodzaakt om de blokkade te omzeilen.

Renesmurf zei

zo, wat piepkleinerig en teer lijkt me dat zeg. Maar gelukkig zijn ze dan ook niet erg mooi, die bruine bakbeesten.

Ad zei

Misschien had ik er geintje bij moeten zetten.

FRANK103 zei

@Sjoerd: ik kan ook niet erg warm lopen voor schaal N, maar dat komt meer door de rijeigenschappen van de modellen.

@René: ik hoop dat je de modellen niet mooi vindt, en dat er geen verband is met de kleur, want anno 2014 zijn de mensen niet meer zo tolerant mbt kleuren. De lokjes zijn inderdaad klein en kwetsbaar, ik zelf geef ook de voorkeur aan mijn zware stalen HAG poepdoos, maar de schaal N modellen zijn een stuk goedkoper en beter te krijgen dan bijvoorbeeld een HAG lok. Zo is eigenlijk het hele modelspoorgebeuren een hachelijk gebeuren, als er nu maar niemand over de tenen gereden wordt!

@Ad: geintjes maken in combinatie met poepdozen, dat is heel gewaagd, voordat je het weet sta je in een kwade reuk! Dan wordt het geen blokkade, maar gewoon een ban. Heel hachelijk!

Ad zei

Frank, ik merk, ik zal voortaan wat voorzichtiger zijn. Had niet in de smiezen dat het begrip poepdoos zo gevoelig ligt. Als er van mijn eerste opmerking een kwade reuk uitgaat, verwijder deze dan. De ban is me toch wel te hachelijk! Mijn nederige excuses.

Paul zei

Ik vind het eigenlijk wel meevallen met die detaillering van schaal N. Ik heb zelf een heel deel stoomlocomotieven (Epoche 2) in deze schaal en die zijn best mooi. Ook de wagons zijn best gedetailleerd. Bovendien neemt het e.e.a. veel minder ruimte in beslag dan HO

francky spruytte zei

wist ik nu maar weer wat een poepdoos is. Mijn geheugen laat me in de steek en ik moet steeds aan de buurvrouw van hierachter denken.

Albert y Mara zei

Deze keer pas ik, want de discussie riekt ;)
Salu2 Albert

FRANK103 zei

@Ad: ik zal het deze keer door de vingers zien, mits deze op de juiste wijze gewassen zijn. Eenieder weet natuurlijk dat het vastpakken van poepdozen heel hachelijk kan zijn!

@Paul: het is misschien meer de rails en het rijgedrag wat me niet aanspreekt dan dat ik de schaal N modellen niet zo mooi vind. Dat schaal N handiger is, je kan veel meer bouwen op dezelfde ruimte, dat ben ik zeker met je eens!

@Suske: op de poepdoos brei je een bruine trui, daar geef je de wc-eend te eten, betaal je de rioolbelasting. Jouw buurvrouw krijg ik niet direct in beeld, en misschien moet ik dat ook zo maar laten!

@Albert: heel verstandig!

lionel lines fan zei

Ach, detaillering, rijeigenschappen, zelfs met bril zie ik het nog steeds niet zo goed op een schaal N poepdoos.
Vraag me overigens af waarom de ene middenbruin is en de andere donkerbruin.
Ik ga maar weer snel terug naar schaal nul, dat kan ik tenminste allemaal goed zien.
Groet
Eggo

FRANK103 zei

Hoi Eggo,

het zijn verschillende merken modelletjes, met elk een eigen versie van BLS bruin. Misschien dat in werkelijkheid er ook kleurverschillen waren/ Het zijn in ieder geval 2 verschillende lokomotieven, een Ae 4/4 en een Re 4/4, die waarschijnlijk op schaal 0 niet te koop of uitzonderlijk kostbaar zijn.

www.brillie.nl zei

Loodvrijsolderen neem ik aan?

FRANK103 zei

@brillie: ik weet het eerlijk gezegd niet, maar inademen van de gassen kan nooit gezond zijn!