maandag 31 maart 2014

De Elliptigo

Marcel, die hier vast niet genoemd wil worden, reed gisteren de 45 kilometer van de Omloop van Zandvoort
op zijn Elliptigo, een soort step waarop je een soort hardloopbeweging moet maken om een soort van vooruit te komen.Marcel vertelde me zo gemiddeld 20 kilometer per uur te rijden op dit apparaat,en uiteraard heb ik voor de geïnteresseerde bezoekers van dit blog een kort filmpje gemaakt.


Hachelijk?

9 opmerkingen:

Sjoerd zei

Volgens mij is dat veel vermoeiender dan fietsen...

FRANK103 zei

@sjoerd: denk ik ook!

Renesmurf zei

Het is gewoon fietsen zonder zadel. Staands fietsen, terwijl je het ook zittends kan doen, merkwaardig.

Albert y Mara fotoblog zei

Een vreemde vorm van voortbewegen. Gewoon fietsen lijkt me makkelijker, maar Marcel zal wel een speciale reden hebben het op deze moeilijke manier te doen.
Salu2 Albert

P.S. Zie ik het goed? Marcel heeft balkje voor z'n kop ;-)

FRANK103 zei

@rene: het is een Amerikaans ding, bedoelt als fitness apparaat om de overtollige kilo's kwijt te raken, maar eenieder zal begrijpen dat iedere dikkerd met een wijde tot zeer wijde boog om dit martelapparaat naar de mcdonalds zal lopen!

@albert: Marcel loopt (stept) hiermee vooruit op de massa van trendvolgers die over 5 (of 50) jaar dit apparaat zullen omarmen als nieuwe hype. Marcel heb ik nietvoorzien van een balkje, het voortbewegen op dit apparaat is al lastig genoeg, met een balkje wordt het helemaal hachelijk vermoed ik. Hachelijk?

Ad zei

Ik vind het maar een hachelijk apparaat,die elliptigo. Hardlopen op de fiets. Je kunt waarschijnlijk niet met losse handen elliptigo-en, als je als eerste over de finish gaat bij het Nederlands kampioenschap elliptigo-en op de lange afstand.

FRANK103 zei

@ad: ik vrees dat de elliptigo met losse handjes een koers inzet waar een neerstortende meteoriet jalours op is, met een vergelijkbare impact op het wegdek. De eerste hulp is er wellicht wel blij mee, omdat ze dan toch minstens het geleerde mbt de ehbo in praktijk kunnen brengen en minstens één, maar wellicht meer, gezinsverpakkingen met verbandsmiddelen kunnen plakken. Hachelijk, dat is het!

francky spruytte zei

bestaat er hier ook een zwem-versie van ?

FRANK103 zei

@Suske: ja, die is er, maar omdat de camera niet waterdicht is staat die er niet op.