zondag 30 maart 2014

De omloop van Zandvoort


Vandaag was de omloop van Zandvoort,een wielertocht die begint met een rondje over het circuit van Zandvoort.Dat leek ons heel leuk,en dus hebben we ons ingeschreven.Nu had René van de editie van vorig jaar onthouden dat het toen heel slecht weer was, koud en witte neerslag.We hebben ons dus (maanden geleden al) ingeschreven voor de 45 kilometer,dat zou onder alle weersomstandigheden haalbaar moeten zijn!Het was vandaag echter heerlijk fietsweer, we hadden dus eigenlijk makkelijk de 80 kunnen doen!
Alleen vervelend was de starttijd, vroeg op de morgen (nog een uur vroeger ivm zomertijd).Al na 22 kilometer waren we bij de koek en zopie, die trouwens erg goed verzorgd was.Uiteraard hebben we de tijd genomen om sfeervolle kiekjes te maken, we zouden toch al ruim voor de lunch thuis zijn.In de regio zijn er trouwens genoeg molens die op de foto willen!De laatste kilometers ging het helaas mis,ik stuurde naar rechts en Rene richting het fietspad links, ramde ik zo zijn achterwiel en was de buitenband van René naar de Filistijnen.Met z'n tweeën hebben we de tocht afgemaakt,zijn nog minstens 5 kilometer verkeerd gereden (wie heeft het bordje bij Kraantje Lek wel gezien?) en waren toch voor sluitingstijd binnen.Hoewel het zeker een leuke tocht washeb ik deze keer wel een aantal aandachtspuntjes genoteerd, zo gaat er volgende keer ook een buitenband mee in de tas!Hachelijk?

10 opmerkingen:

Renesmurf zei

Beetje merkwaardig dat ze het omloop noemen terwijl het fietsen is. Hoe dan ook, vast veel zweed en snelheid.

Albert y Mara fotoblog zei

Wat ben ik blij dat de dorpelingen in Los Boliches geen blokje over hun ogen moeten/willen ;-).
Foto's van de molens springen er voor mij het meeste uit, en inderdaad wat een verschil qua weer eind maart met 2013. Ook toen zaten wij in Spanje.
Morgen nog vrij? Anders werk ze en hopelijk geen kantoor zonder airco.
salu2 Albert

Sjoerd zei

Alleen die snelheid was wat aan de lage kant voor zo'n circuit.

Anoniem zei

Zoals verwacht, weer een mooi fotoverslag. Het was weer een gezellig ritje, jammer dat René het niet kon afmaken door de kapotte buitenband. Volgend ritje herkansing, op naar Nijmegen!
Harry.

Marcel van Vuren zei

Leuk dat je mijn foto op de elliptigo ook heb geplaatst! Ik riep jullie nog na dat je verkeerd reed, maar jullie hoorde niets!

francky spruytte zei

zorg dat je de volgende keer in de buurt van mijn fietspunt fietst. Da's minder hachelijk.

Paul zei

Ik heb zo'n elliptigo vier weken gehuurd om te testen. Vond het een geweldig ding, maar 2500 euro voor die met 8 versnellingen (en die heb je toch minimaal nodig) vond ik toch te gortig. Bovendien vind ik ze niet echt geschikt voor het heuvellandschap hier in Limburg.

FRANK103 zei

@René: volgens het woordenboek is een omloop ook een wielerwedstrijd, zoals de bekende wedstrijd: omloop van het volk. Doorgaans rijd ik niet zo hard op mijn fiets (hardrijders zijn doodrijders), dus dat zweten viel ook mee, het gaat anders maar op werken lijken!

@Albert: er is een reden voor de balkjes, men wil anders hier niet op het blog! Dat heeft vast met een soort - valse - bescheidenheid te maken, dat men vervolgens niet meer over straat kan uit -terechte - angst herkent te worden door de vele bezoekers van dit weblog. Helaas ben ik op maandag bijna nooit vrij, gelukkig hebben we wel top-down cooling.

@Sjoerd: dat moet je niet zomaar zeggen! Ik heb één keer bijna moeten remmen voor een bocht op het circuit. Bijna!

@Harry: René heeft de reserve buitenband al in bestelling staan, komt goed!

@Marcel: ik kan nu gelukkig tegen mijn vrouw zeggen dat ze niet de enige is waar ik niet naar luister! Het is een (goede) gewoonte! Leuk dat je het blog gevonden hebt, ik zal nog een filmpje ook plaatsen van jou op de elliptigo, als je me een mailtje stuurt zal ik je de foto's toesturen. Ik ben te bereiken via frank-103 at hotmail.com

@Suske: een tochtje in België lijkt mij heel erg leuk, als doel voor 2014 hebben we een aantal Nederlandse tochten, maar voor 2015 ga ik het in de groep gooien!

@Paul: ik heb zelf een bloedhekel aan hardlopen, en eigenlijk doe je dat op de elliptigo. Ik vond het heel apart om te zien, ik ga dan ook een filmpje hiervan plaatsen! Voor 2500 euro zou ik eerder voor een ligfiets gaan, zo'n snelle sigaar. Of zijn die weer veel duurder?

Paul zei

Wat zo'n sigaar kost weet ik niet, maar dat lijken mij pas ondingen. Zo dicht bij de grond en helemaal ingesloten. Je kunt geen kant op als er iets gebeurd en volgens mij wordt je makkelijk over het hoofd gezien.

FRANK103 zei

@paul: voor 2.500 kan je geen ligfiets kopen, laat maar zitten dus! Ik ken wel iemand met zo'n sigaar, die rijdt daar elke dag woon-werk mee, 40 kilometer enkele reis. Hij heeft altijd verlichting aan en past zijn fietsroute en snelheid aan op zijn zichtbaarheid!