dinsdag 18 maart 2014

De snelle Zwitser


Neef Erik, die hier trouwens niet genoemd wil worden,had een doordachte verzameling Duitse locomotieven waarmee het beeld van een Duits station rond 1980 heel goed uitgebeeld kon worden.In die tijd reden er voornamelijk eenheidslocomotieven in beige blauw rond,de TEE werd getrokken door een beige rode bouwserie 103en indien nodig werden er nog treinen getrokken door groene altbau locomotievenvan de bouwseries 104, 144, 152, 191 en 194.Als moderne uitschieter was er een ICE op de spoortafel te vinden.Volkomen onverwacht bleek dat Erik ook Zwitsers materiaalvond passen op zijn spoorbaan,zoals dat op diverse plaatsen in Zuid Duitsland ook te zien is.Bijzonder moderne strijkbouten van de bouwserie Re460,maar bijvoorbeeld ook deze Re 4/4 IV en de groene Ae 3/6.Voorzichtig heb ik Erik al gewezen op de Oostenrijkse Taurus locomotieven die in de regio München te zien zijn,zodat ik volgens mij vandaag wel een aantal recente Marktplaats aankoopjes toon, maar dat dit vast niet zijn laatste aankopen zijn!Hachelijk?

11 opmerkingen:

Sjoerd zei

Ik vraag me alleen af waarom daar nou Märklin op moest staan...

FRANK103 zei

@sjoerd: het is vast een fantasie print op deze lok, dan vinden ze het bij marklin vast leuk om er mar -klin op te zetten!

Renesmurf zei

En die Zwitsers kunnen ook heel sterk en steil omhoog en naar beneden he.

FRANK103 zei

@rene: de tandrad locomotieven kunnen dat zeker! Die zijn daar speciaal voor gemaakt. Fleischmann heeft ook een tandrad locomotief in model, maar marklin niet.

Anoniem zei

Gelukkig weer een item over Modelspoor. Altbau-Loks. Hmmmmmm. Kan ik over meepraten. Ik heb vorige week weer een Fleischmann E10 Rheingold aan de praat gekregen en binnenkort hoop ik een Fleischmann E40 nieuw leven in te blazen. Nu ff wachten of ik de TEE-uitvoering van de Fleischmann BR103 ga scoren...ook defect uiteraard. Groeten uit IJsselstein

www.brillie.nl zei

Leuk, beter dan voetbal. Dat wel.

francky spruytte zei

hebben de rails in alle landen dezelfde afmetingen ?

Albert y Mara fotoblog zei

Plezante foto's van locs die ook op mijn modelbaan gereden hebben. Mijn hart ging EVEN sneller kloppen, maar blijf toch maar wonen in mijn eerste woonland, waar geen plaats is voor een modelbaan. Salu2 Albert

Renesmurf zei

ja, ik vind het eigenlijk niet echt mooie weegbruggen. Dat moet toch anders kunnen.

FRANK103 zei

@Marco: je kunt nooit genoeg 103-en hebben, maar dan wel rijdend!

@Brillie: ja

@Suske: nee, daar zitten verschillen tussen, zelfs al tussen verschillende spoorlijnen in een land!

@Albert: je kunt er ook een mooi boek over kopen en heerlijk op het strand er in lezen, zoals het boek over de gotthard spoorlijn.

@René: het zijn kookwegers, of zoiets.

Anoniem zei

@Frank: ik heb er nu 4 rijdend. 2 x Märklin en 2 x Fleischmann. Allemaal verschilfende betriebsnummers.
Die ene staat nu al op € 47,50. Ik wacht wel tot Dortmund.