zaterdag 24 mei 2014

Onze lieve vrouwe ter nood


Hier in de buurt is een echt bedevaartsoord, dat zou me doorgaans niet zo boeien, maar in dit geval heeft het bedevaartsoord een halte.Een stationnetje langs de spoorlijn van Uitgeest naar Alkmaar.Op de weg naar huis kwam ik langs het bordje met 'onze lieve vrouwe ter nood' en ben ik afgeslagen. Niet voor de kapel, maar om de in 2013 gesloten halte eens te bekijken.Echt veel stelde het niet voor, maar NS heeft de halte natuurlijk ook niet voor niks gesloten.Zo'n bedevaartsoord exploiteren ze bijvoorbeeld in Kevelaer veel beter, een ruime parkeerplaats voor de bedevaartgangers en toeristen, die vervolgens door een winkelstraatje vol terrasjes richting de kerken lopen.De kerken van Kevelaer heb ik niet gezien, de terrasjes waren heel goed!Hachelijk?

6 opmerkingen:

Sjoerd zei

Je kunt er in ieder geval nog naar de treinen kijken die langs razen.

FRANK103 zei

@sjoerd: ja, maar het zijn wel voornamelijk VIRM treinstellen en een enkele ddz of sprinter.

francky spruytte zei

geen schietgebedje gedaan ?
Da's heel erg hachelijk !

FRANK103 zei

@suske: ik ben niet zo van de kerk en dan kan een schietgebedje heel hachelijk zijn, vooral als ik mijzelf in de voet schiet die daarna aan het pedaal vast moet zitten om vooruit te komen.

Renesmurf zei

Toch altijd raar dat er dan zomaar weer nieuwe stations nodig zijn, en dat ze elders dan weer overbodig worden, daarvoor zijn ze er toentertijd toch niet neergezet.

FRANK103 zei

@ rene het zal met het aantal reizigers en dus met geld te maken hebben.