maandag 9 juni 2014

De Caddy


De buurman iets verderop heeft een echte Cadillac,een paarse uit (ongeveer) 1957.De Caddy staat eigenlijk altijd in een berging,maar soms, heel soms, mag hij er uit.Dat eigenlijk vooral om gepoetst te worden, want in zo'n berging wordt een Cadillac toch vrij smerig.Veel kilometers zegt de buurman niet met de auto te rijden, over afgelopen 10 jaar maar zo'n 1000 kilometer.Dat vind ik zelf dan weer jammer, zo'n mooie wagen daar moet toch mee gereden worden!Natuurlijk lust deze auto wel een aardige slok,en ook het onderhoud zal lastig zijn als je dat zelf niet kunt.Maar gemiddeld 100 kilometer per jaarwaarbij de stalling al 35 kilometer ver weg is, dat is wel erg weinig!Hachelijk?

11 opmerkingen:

Ad zei

Hé Frank, da's nou ook toevallig. Zelf rij ik ook een Caddy. Alleen niet zo'n Rock'n rol bak. De mijne is geen Amerikaan; maar van Duitse orgine. Ik rij er wekelijks mee; zo'n 10.000 km per jaar. Mijn Caddy heeft ook een enorme achterbak en op de achter bank kun je ruimschoots met z'n drieën plaatsnemen. Er zit geen chroom op; hoef ik dus ook niet te poetsen.

FRANK103 zei

@ad: dan heb jij de door volkswagen geïmiteerde Cadillac van Elvis! De Volkswagen Caddy. Helaas wel dat die ontwerper van volkswagen die dat moest doen een nogal tragisch geval was. Ze hadden hem ooit overgenomen van Volvo, waar hij uitblonk in het ontwerpen van vierkante auto's, nu waren zijn ogen nog slechter geworden en psychologisch ging het ook niet helemaal lekker, met als gevolg de vw caddy. Maar het is altijd beter dan een fiat multipla, want dat is toch echt de lelijkste auto ooit!

Paul zei

Zonde dat er bijna niet mee gereden wordt. Daar dient een auto toch voor ook al is het een klassieker.

francky spruytte zei

dat kleur alleen al vind ik hachelijk. Nee dan maar mijn opel vol blutsen die het verder nog prima doet,

FRANK103 zei

@paul: dat vind ik ook!

@suske: deze kleur staat een Cadillac heel goed, maar een Cadillac kan je dan ook geheel niet vergelijken met een opel, dat niet meer is dan een gemotoriseerd koekblik op wielen. Een paars koekblik geeft te denken, dat is zeker!

Sjoerd zei

Als je zo'n wagen hebt moet je er ook mee rijden en wat shows afgaan. Je hebt zo'n ding niet alleen voor de heb.

Ad zei

Frank,qua design smaak zitten we duidelijk niet helemaal of helemaal niet op dezelfde lijn. Dat verwonderd me toch wel een beetje. Ik bespeur in jouw collectie locs toch wel een duidelijke voorkeur voor het overwegend hoekige grundliche Duitse design. Oke, natuurlijk de serie 103 is daarop een uitzondering, maar toch.. Ik hoop dat ze de Volvo designer bij VW nog een poosje weten vast te houden. Sterk design en een prima auto!

Ad zei

Frank, al het goede komt toch uit Zweden. Qua design zitten we niet op een lijn. Toch zie ik in jouw collectie locs een groot aantal hoekig vormgegeven locs van Duitse afkomst. Oke, de 103 is daar een uitzondering op en juist dat is je parade paard...😊

FRANK103 zei

@sjoerd: mijn idee!

@ad: ik vind hoekig inderdaad vaak helemaal niet lelijk, en een caddy is misschien niet moeders mooiste, hij is lang zo lelijk niet als een multipla. Het is dat ik geen volvo v70 kan betalen, maar anders stond die hier voor de deur!

Renesmurf zei

Ik vind van iets meer afstand leuker, en onder de motorkap is meer voor de mensen van de garage. Maar evengoed, een leuk ding, staat er sjiek bij!

www.brillie.nl zei

Strafbaar. Om een auto zo neer te zetten zonder nummerbord.