zaterdag 5 juli 2014

De Gordini


Arjan, die hier trouwens niet genoemd wil worden, 


schreef me onlangs: 

Ik ben nu een andere crisis ingekropen, de midlife crisis. Voor een man betekent dat ... de aanschaf van een sportwagen. 


Ik heb nu naast 'onze' Clio 1.5 dci (gechiptunede 110 pk) uit 2011, ook een Clio 2.0 RS Gordini (origineel, 203 pk) eveneens uit 2011. 

Echt een beest van een auto!


Annemieke vond een nieuwe hobby van Arjan goed, zolang het maar geen modeltreintjes waren! 


Via de mail hebben we een discussie gevoerd of een snelle hatchback nu een sportauto is of niet, een discussie waar we niet uit kwamen. 


Dus stond Arjan hier donderdag voor de deur met de Gordini en mocht ik er een stukje mee rijden. 


De 200 PK, sportstoelen, Renault sportonderstel, een ongeblazen 2.0 motor die in 6,9 seconden naar de 100 snelt, 


het is een hele fraaie en hele snelle auto die voortdurend voor fanmail van het CJIB zorgt! 


Een sportautootje, ja, dat is het zeker! 


Hachelijk?   

10 opmerkingen:

Sjoerd zei

Een sportauto vind ik het zeker niet, eerder een opgevoerde en gepimpte familiebak. Want wat hebben die twee witte strepen nu voor een toegevoegde waarde.
Maar ondanks dat ik het geen sportwagen vind, is het toch een leuk autootje...

FRANK103 zei

@sjoerd: dat vond ik ook, het is geen sportauto, maar een snelle hatchback, zoals de Golf GTI, ook erg leuk om mee te rijden! Een sportieve auto, dat is het!

Renesmurf zei

Ik vind de kleur niet zo mooi, en daar let ik toch wel heel erg op.

Anoniem zei

Blijf ik nu eeuwig jong met mijn lege carport?
Of moet ik als 58-jarige alsnog een motorrijbewijs gaan halen.
Vrolijke groet,

FRANK103 zei

@rene: smaken verschillen wat kleuren betreft, wat de ene mooi vindt, vindt een ander lelijk. De Gordini was in een paar kleuren te koop, misschien was een van de andere kleuren beter?

@rob: er zijn diverse manieren om je midlife crisis uit te leven, scheiden en een 20 jaar jongere vriendin is ook erg populair. Ik houd het bij een paar mooie locomotieven van marklin, hoewel ik een sportief autootje ook erg leuk vind!

Albert y Mara fotoblog zei

Jammer het is geen cabrio *Wink, Big Smile* Salu2 Albert

FRANK103 zei

@albert; hij heeft het me niet gevraagd, maar ik had anders ook een cabrio geadviseerd (een mazda mx5 of een honda s2000)

francky spruytte zei

ik hoop dat mijn midlife crisis niet te duur uitvalt anders moet ik werken tot mijn 80ste en dat zou pas heikel zijn (met H).

Ad zei

Gaaf autootje, alhoewel een Golf GTi of VW Scirocco voor mij bij de midlife crisis beter tot zijn recht zou komen. Voorlopig houd ik het ook maar bij de treintjes, heb je minder last van de eerder genoemde CJIB-fanmail.

FRANK103 zei

@Suske: volgens mij willen de politici toch dat je tot je 75e blijft werken, dan moet je ook maar genieten van de midlife crisis!

@Ad: Ik zou misschien ook eerder voor een grotere en zwaardere Golf GTI gaan, maar Arjan wil met deze auto op het circuit rijden, en dan is de Renault beter geschikt, denkt hij. Ik beperk me tot op heden ook tot treinen, maar een Mazda MX 5 lijkt mij geweldig!