vrijdag 25 juli 2014

Het kasteel van Puymartin


Langs de Dordogne zijn een boel kastelen te vinden, en anders dan langs de Loire zijn dit geen fraaie huizen maar hebben de kastelen hier meestal een militaire functie.

(hieronder Castelnaud vanuit de richring La Roque Gageac)


Dat geldt vooral voor de kastelen Castelnaud en Beynac, die ik hier bij een vorige vakantie uitgebreid heb laten zien.Die kastelen zijn veelvuldig 'gebruikt' in de 100-jarige oorlog tussen Frankrijk en Engeland, waar Castelnaud een Frans kasteel was en Beynac aan de Engelse kant (werd bewoond door de beroemde koning Richard Leeuwenhart).Het kasteel Puymartin ligt een 15 kilometer bij Beynac vandaan,was in Engelse handen en werd verwoest tijdens de 100-jarige oorlog.Na de 100-jarige oorlog, in 1450, is het kasteel hersteld.Afgelopen 500 jaar is het kasteel in handen van dezelfde familie, die er tegenwoordig ook woont.Het is een leuk kasteel om te bezoeken,maar ik verwacht meer van het kasteel Fenelon, dat bovenaan mijn todo-lijstje staat.Hachelijk?

3 opmerkingen:

Ad zei

Nu snap ik waarom je op de modelspoorbaan een kasteel een must vindt. Het is gewoon nog een hobby van je.

FRANK103 zei

@Ad: ik ben een open boek voor jullie, ik ben inderdaad gek op kastelen!

Ad zei

My home is my castle. Kastelen, chateaux, castles. Huizen met een bewogen geschiedenis. Opbouwen, ruĆÆneren, en weer opbouwen. Het lijkt wel een modelspoorbaan!šŸ˜Š