woensdag 30 juli 2014

Over Hendrik en Rocamadour


Ad heeft bij het verhaal over Rocamadour opgebiecht dat hij nog nooit van Hendrik Plantagenet heeft gehoord, een reactie waar ik natuurlijk iets mee moet doen op dit blog!Zoveel reacties krijgt dit blog toch al niet, en als ik er dan ook niks mee lijk te doen, nee, dat kan echt niet!Natuurlijk heb ik Hendrik direct opgezocht op google, zoals jullie weten weet google echt alles!Hendrik Plantagenet was de koning van Engeland en de vader van de beroemde Richard Leeuwenhart en uiteraard van prins Jan (jan zonder land) uit de verhalen van Robin Hood.Hendrik was ook de baas in delen van Frankrijk, tot aan de Dordogne.De regio hier (Sarlat le Caneda) daar stonden beide partijen tegenover elkaar.Hendrik moest na het bezoek aan het bedevaartsoord Rocamadour weer de berg omhoog lopen (of dat moest zijn paard), wij hebben de lift genomen (bij gebrek aan paard).Hachelijk, dat is het!

7 opmerkingen:

www.brillie.nl zei

Levens gevaarlijk niet doen.

Anoniem zei

@brillie: te laat, het is al gebeurd.....

Vrgr

Frank-103

Sjoerd zei

Daar krijg ik mijn vrouw nooit in...

Ad zei

Frank, bedankt. Ik ben weer een stuk wijzer geworden. Dit had ik niet willen missen. Die Hendrik was me er eentje. De foto's waren heel verhelderend. Hadden ze hier in Julianadorp ook maar liften of tenminste paarden om de boel over de duinen te sjouwen.

Rob Alberts zei

Zoals wij de tachtigjarige oorlog met Spanje hebben gevoerd.
De Engelsen en Fransen hadden daar geloof ik honderd jaar voor nodig.

Maar dat die edelen vochten tussen neven nichten, of trouwden met elkaar.
Ik blijf gewoon maar een simpele ziel.

Zonnige zomergroet,

francky spruytte zei

Ik moet dringend de slag van Waterloo nog eens overdoen samen met nonkel Juul en zijnen tweeloop. Is dit nu een hachelijke reactie ?

FRANK103 zei

@sjoerd: dat heeft toch niet met haar omvang te maken? ;-)
Als je niet met de lift gaat, dan moet je wandelen, een heel inspannend gebeuren dat ik niet zomaar aan kan raden. Wij (lees: de andere leden van de familie 103) waren er te lui voor, ik kon niet als enige naar boven wandelen....

@ad: pech dat Hendrik niet in julianadorp is geweest, dat dan vast Hendrikdorp had geheten, dan hadden ze daar vast wel een lift gebouwd. Overigens in Napoleon Bonaparte, een bekende Fransman, wel daar in de buurt geweest. In fort Kijkduin in Den Helder, dacht ik. Maar dat was kennelijk geen reden om een lift te bouwen, die Napoleon hield toch ook altijd de hand op de knip?

@Rob: die honderdjarige oorlog was inderdaad onduidelijk, het waren niet twee duidelijk herkenbare legers, het waren families met hun kastelen en gebieden die zich aan een partij verbonden. De gewone burgers zullen wel de slachtoffers zijn geweest, zoals gebruikelijk.

@suske: dat is het zeker, hoewel de Belgen volgens Julius caesar wel de dappersten waren! (Asterix en de belgen). Heel hachelijk is het voor jou en de nonkel dus niet.