zondag 3 augustus 2014

Het kasteel van Castelnaud


Voor een tochtje met de kano was het weer vrijdag niet goed genoeg,bovendien moet je tijdig reserveren anders zitten de kano's vol,alternatief was een nieuw bezoek aan een van de mooiste kastelen langs de Dordogne, het kasteel van Castelnaud.Een kasteel wat bijzonder fraai zou passen op een modelspoorbaan,een combinatie van middeleeuwse burcht en modernere vesting met torens voor geschut.Het is gebouwd op een berg,met uitzicht op de Dordogne en het dorpje aan de voet van het kasteel.In de verte is het kasteel Beynac te zien,dat tijdens de honderdjarige oorlog in handen was van de vijand, de Engelsen.Op een deel van het kasteel staat middeleeuws wapentuig opgesteld,bedoeld om vijanden te kunnen bestoken met stenen.Ik was al heel enthousiast over het kasteel van Fenelon,de kastelen van Castelnaud en Beynac zijn door hun ligging en hun bouw en interieur nog iets indrukwekkender.Ze zijn een bezoek zeer de moeite waard!Het bezoek aan Castelnaud hebben we op gepaste wijze afgerond met een gezonde voedzame maaltijd.Hachelijk?

8 opmerkingen:

Sjoerd zei

Lijken me zeker een bezoek waard, zeker als er nog verbeteringen in het weer nodig zijn.

FRANK103 zei

@sjoerd: het is vanuit Limburg wel een eind rijden, hoewel dat gezien het weer in Limburg niet erg is, want al die regen in Limburg daar heb je vast op een gegeven moment wel genoeg van!

Ad zei

Al die kastelen op de modelbaan;dat gaat vast niet goed. Misschien een vreedzame kinderboerderij met nabij gelegen culinaire uitspanning (bijv. Mc Drive) is misschien in het echt ook aanlokkelijker voor de rest van de familie om te bezoeken. Kastelen zijn zo 1484.

FRANK103 zei

@ad: de spoorbaan is reeds voorzien van een restaurant van mcdonalds, naast dat er uiteraard een intercity restauratierijtuig van mcdonalds op de baan rijdt. Een kasteel met een restaurant in de kelder kan naar mijn idee dus best. Uiteraard kan dat restaurant in de kelder ook weer een mcdonalds zijn!

Kastelen kunnen daardoor ook heel 2015 worden! Doe mij maar een big tasty!

francky spruytte zei

dat everzwijn zal ook wel een eenvoudige doch voedzame maaltijd opgeleverd hebben. Heikel ?

FRANK103 zei

@suske: ja, die zal het feest zeker hebben opgefleurd!

Albert y Mara zei

Prachtige reportage van dit kasteel Frank. Ook jouw bezoek aan het kasteel van Fenelon. Onze kleinzoon Viggo komt nog bij ons logeren als hij terug is van vakantie in Frankrijk en ik laat hem deze logs zeker lezen.
OT: Even druk geweest met andere zaken (afhandeling van de erven † mijn moeder) en daarom niet veel bij jou gereageerd. Wel al je logs gelezen. Ook de kleinzoon heeft aan boomklimmen gedaan in Frankrijk. Hij zit nu in Normandië met zijn ouders.
Vanaf deze log ga ik je weer volgen. Ik begrijp n.a.v. je reactie over Pommetje dat je weer terug bent in Nederland?
Spoorse Groeten Albert

FRANK103 zei

@Albert: helaas zit mijn vakantie voor dit jaar er al weer op, ik ga al weer een aantal dagen naar kantoor. Ik vind het altijd leuk om te lezen dat mijn blogjes leuk gevonden worden, en het kan natuurlijk helemaal geen kwaad om Viggo enthousiast te maken voor kastelen en de bijbehorende (Marklin) spoorweg....

;-)