donderdag 7 augustus 2014

Kasteel Montfort


Langs de weg van Souillac naar La Roque Gageac ligt het dorpje Montfort met het gelijknamige kasteel.Op het moment dat ik het kasteel zie besluit ik direct een parkeerplaats op te zoeken, het is immers niet zomaar zo dat je nog eens in de gelegenheid komt om een foto van dat kasteel te maken.Ik herinner me allerlei jeugdtrauma's, waarbij mijn vader niet wilde stoppen omdat verderop vast nog wel een plekje was waar ik ook die foto kon maken.Een plekje dat nooit meer kwam. Duizenden briljante foto's ben ik zo misgelopen.

(Hieronder Montfort vanaf Domme)


Nu riep ik dus direct naar het grut, ik moet hier even stoppen, we komen hier misschien nooit meer.Wat het grut heeft opgevat als wat er ook gebeurd, we gaan niet naar kasteel Montfort.En daar zijn we dus ook niet meer geweest deze vakantie, wat op zich ook niet heel vreemd was als je bedenkt dat het kasteel privébezit is en niet toegankelijk.Als souvenir twijfelde ik even tussen een model van het kasteel Beynac en het kasteel Montfort, aan de plaatjes kunnen jullie zien dat het Montfort is geworden.De huisjes en trein op de foto is Marklin schaal Z, het kasteel past hier uitstekend bij!Hachelijk?

7 opmerkingen:

Ad zei

Mobtfort/Montfoort; is het nou Frankrijk of Nederland; blijft het.H0 of wordt Z. Gaan we met Duits spul tussen France kastelen met Beierse huizen rijden? Ik vind het hachelijk!

Sjoerd zei

Het maakt niet uit, na al die jaren heb je de foto's toch...

FRANK103 zei

@ad: zolang ik de zolder ter beschikking heb blijft het H0, de schaal z treinen leveren bij inruilen ook heel weinig op, dan kan ik het beter houden. Of het om een Frans kasteel gaat of om een Duits exemplaar ziet volgens mij helemaal niemand, helemaal niet als ik een bierstube bij de ingang plaats ipv een crêperie!

@sjoerd: eigenlijk niet, dat was een ander kasteel, in de buurt van de Provence, ik ben nooit meer in die regio geweest, die briljante foto is voorgoed niet gemaakt. En dat is maar één voorbeeld, als ik lang na denk kan ik er vast nog 2 of 3 bedenken (duizenden is inderdaad een pietsje overdreven).

Rob Alberts zei

Alle gewelduitingen verfoei ik, maar deze plaatjes bewonder ik.

Zonnige zomergroet,

Renesmurf zei

Jazeker, ik ga maandag weer aan het werk!

Ad zei

Frank, je hebt helemaal gelijk. Maar je hebt dus ook nog Z treinen?
Ik ben weer thuis aangeland en heb nog vakantie. Ga binnenkort de 023 oerversie digitaliseren.

FRANK103 zei

@|Rob: kastelen zijn van oorsprong gebouwen waar de bevolking naar toe kon vluchten en waar voorraden werden opgeslagen, ter voorkoming van diefstal door bijvoorbeeld de vikingen. Een kasteel is bedoeld als veilige plaats ter voorkoming van geweld. En geweld zit nu eenmaal in de aard van de mensen!

@René: het is dus weer gedaan met de vakantie!

@Ad: jazeker, van 10 tot 15 had ik H0, bij gebrek aan ruimte heb ik tot mijn 22 schaal Z gekocht en gebouwd, daarna ben ik locomotieven in H0 gaan verzamelen (ik had genoeg schaal Z voor een mooie spoorbaan). Al in mijn vorige huis had ik ruimte genoeg voor H0, heb toen een achterstand in rails en huisjes ingehaald en kan nu een grote H0 baan bouwen, de schaal Z treinen zijn daardoor wel in een verhuisdoos beland, om te verkopen of toch te bewaren voor een onzekere toekomst. Zeker is dat schaal Z heel weinig oplevert bij verkoop.