donderdag 23 oktober 2014

NS 175 jaar: deel 4, op het perron van station Amersfoort


Op het perron van station Amersfoort was de blokjesloc 1832 te zien,een bijzonder fraaie loc die op de modelspoorbaan niet zou misstaan.Vanaf het perron is de pendeltreinmet de twee locomotieven van de bouwserie 23 ook goed te zien.Een 23 is toch een bijzonder fraaie stoomloc om te zien!Dan komt er nog een stoomlocomotief aanrijden,de 011 075 van de Stoom Stichting Nederland.Een uitermate fraaie machine!Met een filmpje sluit ik de serie over 175 jaar spoor af.


Hachelijk?

9 opmerkingen:

Ad zei

Leuk om van de Amersfoort NS happening toch nog wat mee te maken. Zit momenteel nog in Brugge (B), heb daar jammer genoeg geen treinen kun scoren. De BR 23 is inderdaad een schoonheid. Al vind ik die modernere e-locs ook erg imposant. Om nog maar van de diesels te zwijgen.

Sjoerd zei

Je hebt er heel wat voor de camera gehad zo te zien.

FRANK103 zei

@ad: commentaar op het gebeuren is het ontbreken van locs zoals de 1000, 1100, 1300, 1500, 2400, maar ook zeker iets als een 232 ludmilla! Daardoor vind ik het toch ook minder spektakel dan had gekund! Het zal een geldkwestie zijn geweest, vermoed ik.

@sjoerd: inderdaad, maar eerlijk gezegd had ik gehoopt op meer, zoals hiervoor in mijn reactie aan Ad. Het is natuurlijk dat ns en het spoorwegmuseum niet zoveel met treinen hebben, de 1500, 1300 en 1100 zijn van stichting klok en die zullen niet zomaar hun locjes hebben willen uitlenen voor dit evenement, nu ze volgens de krant bijna geen stalling in nederland kunnen vinden voor hun locs. Maar verder was het een leuk evenement!

www.brillie.nl zei

de bouwserie 23 komt uit Apeldoorn. Die hoor ik nu ook rijden.

Renesmurf zei

Ja, mooi gefilmd en goed op de foto gezet. Leuk spul.

francky spruytte zei

Die bovenste doet me aan een schaakspel denken. Heikel ?

FRANK103 zei

@brillie: klopt, die zijn van de VSM!

@rene: bedankt!

@suske: het verhaal was dat de blokjes geïnspireerd was op een raceauto van team Holland, waarbij sponsoren hun logo in een blokje konden laten plaatsen. Maar bij een trein is er minder interesse in sponsoring, en dat is dan weer wel penibel!

Rob Alberts zei

Respect en eerbied voor het verleden blijkt steeds kostbaarder te worden.
Een volgende gedenkwaardige dag zal er nog minder te bezichtigen zijn.

Vriendelijke groet,

FRANK103 zei

@rob: er is een boel wat bewaard kan worden, helaas kost al het bewaren geld en koeten er dus keuzes gemaakt worden. Maar over 25 jaar is er waarschijnlijk minder te zien dan nu!