zondag 16 november 2014

Over Ad, de 194 en Wim Wegman


Met Ad had ik het (bij het bericht over de 120) over de giganten op de modelspoorbaan, natuurlijk valt de 103 daaronder, en de NS 1200 en de Zwitserse Ae 6/6,maar ook de Duitse krokodil, de bouwserie 194.Een geheel metalen bakbeest, ontworpen om lange goederentreinen te trekken.Al tientallen jaren staat deze lok in de Märklin catalogus, steeds iets verbeterd of aangepast.Zo heeft mijn lok de lange daken, waardoor de machinist bij het schoonmaken van de ramen met een bezem niet per ongeluk de pantografen kon raken.Dat kon zo'n machinist namelijk niet navertellen.


(De V160, een oud model met hoogvermogen motor en uitgebreide geluidsfuncties)

Het geheel nieuwe model van de voorloper van de 194, de 193, een fraai nieuw model voorzien van nieuwe motor en geluid, zal voorlopig te duur zijn om aangekocht te worden.Uit de reacties begreep ik dat jullie de beroemde auteur Wim Wegman niet kennen, ik verwijs jullie graag naar de links, links op het blog.De verhalen op de site van Wim staan ook in de boeken, werp er gerust een blik en beslis zelf of je een boek aan de literair verantwoorde verzameling wil toevoegen!

(de Zwitserse krokodil voert de lijst van de giganten aan)


Hachelijk?

6 opmerkingen:

Sjoerd zei

Die pantografen zitten inderdaad een beetje ongelukkig bij dat model.

Ad zei

Frank,
Ik vind het bijna te veel eer. Een vermelding in het Frank103-blog. Kijk dat maakt indruk in de modelspoorwereld.

Renesmurf zei

Zo zijn ze toch altijd bezig met nog meer verbeteringen, en hangt overal natuurlijk ook een kostenplaatje aan.

FRANK103 zei

@sjoerd: ja, die kunnen gemakkelijk aangeraakt worden, maar met het langere dak was het vast opgelost.

@ad: niet te lang naast je schoenen lopen, daar slijten de sokken afschuwelijk door, wat misschien weer ten laste van het modelspoorbudget gaat. Heel hachelijk.

@rene: voor niks gaat de zon op, alles kost helaas geld. Nu kan ik me wel voorstellen dat Deutsche Bahn liever wat kosten maakte om het dak te verlengen, dan iedere keer geconfronteerd te worden met geroosterde machinisten.

francky spruytte zei

Naast de Koran, de Bijbel en Xaviera Hollander nog een boek van Wim Wegman in mijn literair verantwoorde verzameling ? Heel erg heikel hoor !

FRANK103 zei

@suske: ja, en dan heeft het boek van Wim waarschijnlijk de boeindste plaatjes.


EhhTeksten, boeiendste teksten!