woensdag 19 november 2014

Het zonnige spannende fietspad


De (deel)gemeente waar wij wonen staat als zonnig bekend, en dat niet alleen vanwege de bewoners,maar door de gebruikelijke westenwind (zeewind) waaien (regen)wolken meestal verder richting Purmerend.Dus heeft men bedacht dat het plaatselijke fietspad mooi kan dienen om energie op te wekken, over een lengte van zo'n 75 meter is het asfalt vervangen door betonplaten met zonnepanelen..Uiteraard gaat het hier om een zeer kostbare tijdelijke proefopstelling.Hoe handig het is om wegen, die doorgaans plachten te vervuilen, als zonnecellen in te zetten, we gaan het zien.Voorlopig mogen allerlei schaduw-veroorzakende en vervuilende objecten als brom-, snor en gewone fietsers over het zonnepanelenfietspad rijden.Hachelijk?

10 opmerkingen:

Albert y Mara fotoblog zei

Ik kan alleen maar zeggen: "Ik ben benieuwd naar het resultaat en de opbrengst van de stroom, en ..... og het kostenbesparend is."
Salu2 Albert

Albert y Mara fotoblog zei

og = of

Sjoerd zei

De tijd zal het leren. Maar het is een duur experiment...

Ad zei

Een duur experiment om goedkoop stroom op te wekken. Tja, je moet er soms al (deel)gemeente heel wat energie insteken om de media te halen. Maar daarmee zet je de gemeente wel weer op de kaart. Naamsbekendheid heet dat tegenwoordig (daar is natuurlijk ook een Engelse term voor, maar die wil ik nu even niet gebruiken). Op zich blijft het wel een positief experiment ( op en schone manier energie opwekken), doorgaan zo in de deelgemeente 'Frank103'!

FRANK103 zei

@albert: ik vrees dat ze dat het grote publiek niet gaan vertellen, het zal ze ook meer gaan om productiekosten, duurzaamheid van de betonplaten, en dan de opbrengst.

@sjoerd: het is een landelijk project, het mag kennelijk wat kosten! De kosten van dit project zullen niet snel goedgemaakt worden door de opgewekte energie.

@ad: ik denk dat het om een landelijk project gaat, nu minister Kamp langs is geweest voor de opening. Anders had onze plaatselijke burgervader of verantwoordelijke wethouder dat wel gedaan. De gemeente hier heeft de naamsbekendheid niet nodig, die voldoet al aan de eisen, vermoed ik.

Renesmurf zei

Erg leuk project, en we zullen zien of het succesvol is en navolging gaat krijgen! Ik zag het al op tv.

FRANK103 zei

@rene: de toekomst gaat het ons leren, maar ik vermoed dat het te duur is tov de stroom die het oplevert.

Rob Alberts zei

Ook ik heb mijn vraagtekens ........

Mijn windmolen draait ondertussen gewoon door.

Vriendelijke groet,

FRANK103 zei

@rob: met de windmolens worden ook spelletjes gespeeld, daar draait het ook om Europese subsidies, en niet per se om het milieu. Hachelijk is het!

francky spruytte zei

zolang je fietsbanden er niet van kapot gaan of in brand vliegen vind ik het niet bepaald heikel.