donderdag 27 november 2014

Werken


Met enige regelmaat moet ik voor mijn permanente educatie naar een plezierige lesomgeving in de regio Breukelen.Dan kan ik een uur reizen met de trein, met alle risico's van vertraging, weinig kans op een zitplaats en het ongemak van hoestende en proestende medereizigers.En vervolgens moet er in Breukelen 20 minuten stevig gewandeld worden.Of ik rijd er in ruim 30 minuten met de automobiel naar toe, comfortabel zittend achter het stuur, radio aan en de airco op 21.Met als doorslaggevend argument, ik ben dan op tijd voor een wandeling door het park bij de leslokatie.Met de telefoon in de hand kan ik dan direct een aantal plaatjes schieten voor het weblog.Volgende keer ga ik waarschijnlijk weer met de auto.Hachelijk?

8 opmerkingen:

Renesmurf zei

Ja, dat is prachtig om te vertoeven! Jammer dat het geen zomer is, maar evengoed nog aan te zien!

Albert y Mara fotoblog zei

Die wandeling had ik wel samen met je willen maken. Goed dat je van de nood een deugd maakt. Treinreizen is ook niet alles en als de baas de reiskosten betaalt, is er niets aan de hand. Trouwens wat doe je weer geheimzinnig en zeg je niet gewoon dat dit kasteel Nijenrode is in Breukelen.
Wandelgroeten Albert

FRANK103 zei

@rene: de herfst vind ik mooier van kleur, het licht is dan ook minder fel waardoor de foto's nog meer kleur krijgen, maar het is er heerlijk om te wandelen!

@albert: de baas vergoed uit milieu overwegingen vooral het openbaar vervoer, bij autokilometers is hij heel zuinig. Het is inderdaad kasteel Nijenrode, en dat is geen poging om geheimzinnig te doen, maar ik noem meestal geen namen of plaatsnamen. Als het echt geheim was dan had ik geen foto's of verhaal geplaatst op internet. Hachelijk is het!

Ad zei

Een mens is nooit te oud om te leren. Dat blijkt ook uut dit blog weer. Leren in in een prettige omgeving maakt het bijna tot een feest. Vooral als dit ook nog eens in een natuurlijke omgeving plaatsvindt.Lesgeven/ontvangen lijkt me in dit geval een voorrecht. Je bent te benijden Frank. Een wat minder comfortabele treinreis is wat gewoon jouw bijdrage aan de instandhouding van dit stukje milieu. Volgende keer gewoon weer met de trein. Het 'sporen' zit ons in het bloed. Hachelijk?

FRANK103 zei

@albert: vergoed moet in dit geval met dt, vergoedt dus.
@ad: les mogen volgen in deze prettige omgeving is zeker de moeite waard! De cursusdag zelf is zeer interessant en over de lunch kan ik ook meerdere berichten vullen, maar om mijn internet imago iets bij te schaven plaats ik die deze keer niet. Toch geheimzinnig dus, Albert heeft gelijk. De volgende keer ga ik waarschijnlijk weer met de trein, maar zolang ns niet zo'n plezierige reis biedt als ik op mijn zolderspoorbaan, bestaat altijd de kans dat de auto ingeschakeld wordt! Hachelijk?

Sjoerd zei

Een mooi uitstapje, voor dat genot zou je bijna zelf de reiskosten willen betalen...

Rob Alberts zei

De eerste foto laat mij schrikken!
Is dat een levensgevaarlijk organisme dat zomaar op jouw hoofd had kunnen vallen?

Ik stel voor dat je deze omgeving met al die te oude bomen voortaan vermijd.
Veiliger voor jou en beter voor ons.
Het zorgt dat je nog veel meer mooie en leuke blogposts kunt plaatsen.

Vrolijke bomengroet,

FRANK103 zei

@sjoerd: ik krijg maar een deel van mijn reiskosten vergoed, dus eigenlijk betaal ik mee.

@rob: men placht zo'n organisme doorgaans een 'boom' te noemen, daar waar appels niet ver vandaan vallen, en die veel wind vangen als ze hoog zijn. Dit exemplaar was vast hoog, of leefde op kleine voet, hoe dan ook, hij is nu plat. Gelukkig stond hij niet in de buurt van een parkeerterrein, anders was er vast een automobiel geplet toen dit organisme tegen de vlakte ging. Hachelijk is het!