woensdag 3 december 2014

De Athearn SD40-2


Als souvenir maar ook als nieuwe aanwinst voor de spoorbaanheb ik lang geleden in Amerika deze Athearn loc gekocht, een SD40-2 van de Santa Fe.Een loc uit 1969 uit een serie van 3.982 stuks met 3.000 pk, oorspronkelijk een SD40 van Canadian National, maar na verkoop aan BNSF (Burlington Northern en Santa Fe) omgebouwd tot een SD40-2.Het model is een gelijkstroom loc die waarschijnlijk de rest van zijn dagen in de vitrinekast zou hebben versleten,ombouwen naar Marklin digitaal is lastig omdat er zeer weinig ruimte onder de loc is.Gastheer Gerard, die hier trouwens niet genoemd wil worden, gaat echter binnenkort een fotosessie organiseren waarbij deze loc op zijn gelijkspoorbaan mag schitteren.Zoals jullie zien misstaat de loc ook niet op de zolderspoorbaan zodat ik een ombouw toch ga overwegen.Hachelijk?

9 opmerkingen:

Sjoerd zei

Inderdaad een hele mooie loc. Alleen dat NS logo staat er niet bij. Hij hoort hier gewoon niet thuis...

FRANK103 zei

@sjoerd: het is een bakbeest van een lok, en de vrije ruimte die deze nodig heeft is anders dan die van de marklin treinen, een ombouw zal niet snel een succes worden!

Ad zei

Aha, nu snap ik.. Prachtige loc, mooie herinnering aan een mooi land.

francky spruytte zei

Mooie locomotief. En geen vette patat of appelpunt meer ?

FRANK103 zei

@ad: ja, een fantastisch land voor een vakantie, maar deze treinen zijn toch wel saai te noemen, ze zien er allemaal hetzelfde uit. Ze halen het niet bij bijvoorbeeld de Duitse eenheidslokomotieven.

@suske: ik ben op dieet, geen vette foto's meer op dit blog. Dat is slecht voor de blogbezoekers, denk ik. Hachelijk?

Renesmurf zei

ja, alles begint met een eerste idee. Het is maar net waar je het meeste plezier in hebt.

lionel lines fan zei

Hoi Frank, Wat een mooie lok en wat een goed idee om hem om te bouwen naar AC. Aangezien ze in de VS ook de NS kennen (Norfolk & Southern), lijkt dit mij een geweldig idee.
Groet
Eggo

Albert y Mara fotoblog zei

Prachtige loc Frank, bijna net zo dik als een heerlijk stuk appeltaart. Spoorse groeten Albert

FRANK103 zei

@Rene: Het gaat uiteindelijk om het plezier!

@Eggo: ik had ook een Union Pacific en een Cottonbelt gekocht, maar geen Norfolk Southern, achteraf gezien een misser. Maar ombouwen is heel lastig, er is weinig ruimte onder een draaistel.

@Albert: het is een fraaie lok, al haalt hij het niet bij de loks van Marklin, Fleischmann, Roco of Piko. Maar daar is de prijs ook naar.