zondag 7 december 2014

Sint Nicolaas


Ieder jaar vieren we de verjaardag van Sint Nicolaas, toch wel de meest populaire Sint die we kennen, hoewel Sint Maarten natuurlijk ook een topper is!Vrijdagavond hadden we de eerste viering, met een dobbelsteen spel met kadootjes van een paar euro per stuk.Het draait bij Sint Nicolaas toch echt om de gezelligheid!Zaterdagmiddag waren we bij opa en oma,daar zou de Sint hoogstpersoonlijk een bezoek brengen!En zoals ieder jaar weten Sint en zijn Pieten voor een hele leuke sfeer te zorgen, het bezoek is helaas zo voorbij!De derde viering is dan op zaterdagavond, drie keer is scheepsrecht,dat treft nu de Sint toch ieder jaar aankomt met zijn stoomboot.De zaterdagavond is met surprises en gedichten, maar vooral gaat het weer om de gezelligheid.Dat was gelukt zodat we terug kunnen kijkenop een zeer geslaagde Sinterklaas.Hachelijk?

6 opmerkingen:

Renesmurf zei

Zo, veel pieten zeg! Eentje zou toch voldoende moeten zijn.
En een kado lijkt me iets persoonlijks, dat wil ik niet ruilen hoor.
Zo viert iedereen het toch weer anders. Als het maar gezellig is! Ouderwets gezellig.

FRANK103 zei

@ rene: deze sint heeft 4 pieten bij zich, het huis is meteen vol! Hij kwam al voor de 7e keer langs. De kadootjes bij het dobbelsteenspel zijn niet persoonlijk, dat is de lol van het spel.

Sjoerd zei

Ik ben alweer blij dat we naar de kerst gaan...

FRANK103 zei

@sjoerd: dat gedoe met die boom, daar ben ik nooit zo heel enthousiast over. De vrije dagen zijn wel fijn!

Albert y Mara fotoblog zei

Wat een gezellige log. Een verslag van een ouderwets Sinterklaasfeest dat IK niet heb meegemaakt, want bij ons thuis werd Kerstmis gevierd met kado's onder de kerstboom.

Christmas, The most wonderful time of the year.
Te beginnen direct na Sinterklaas t/m Drie Koningen op 6 januari.
Salu2 Albert

FRANK103 zei

Hoi Albert, ja, we zijn hier nog van de ouderwetse sinterklaas hoor! Nu de Sint weer is vertrokken naar Spanje gaan we het hebben over kerst, maar eerst een weekje niks!
Groetjes
Frank