donderdag 11 december 2014

Naar het Stedelijk museum


In de moderne schoolklas van Elise wordt les gegeven met behulp van thema's.Bij die thema's horen dan onderzoek, presentaties en excursies.Naar mijn mening verschilt het erg per juf of leraar hoe de thema's ingevuld worden,de klas van Elise doet veel op school en is tot op heden niet vaak op excursie geweest.Nu er vorige week een excursie werd aangekondigd had ik direct besloten me op te geven als begeleider, vanzelfsprekend moest Elise dat ook een goed idee vinden.Het thema van deze periode is kunst, de excursie ging dan ook naar het Stedelijk museum in Amsterdam.De gids wist zo nu en dan de kinderen te boeien met haar verhalen,de begeleiders hoefden gelukkig niet teveel politieagent te spelen.De workshop vonden de kinderen ook erg leuk, zelf een schilderij van Mondriaan uitbeelden.Die had, voor de geïnteresseerde weblogbezoekers, een voorkeur voor primaire kleuren (wit, zwart, geel, blauw en rood) en rechte lijnen.Na het zoveelste kunstwerk, waarbij je soms erg veel fantasie moest hebben om er iets in te zien, was de excursie klaar.Maar zoals jullie aan de plaatjes kunnen zien was het een educatief bijzonder verantwoord gebeuren!
Hachelijk?,

11 opmerkingen:

Sjoerd zei

Dat is mooi, jij lekker rondkijken en die kinderen aan het werk...

FRANK103 zei

@sjoerd: het is niet eerlijk verdeeld in de wereld!

Renesmurf zei

ja, dat zijn prima dagen voor leerlingen, zo komen ze nog eens ergens en zien ze nog eens wat!

FRANK103 zei

@rene: ze vonden het zeker leuker dan rekenen!

Ad zei

Komt er nu ook nog een Mondriaanhuis op de zolderspoorbaan. Dan kunnen de kids een weer keer op excursie. Idee voor een aardrijkskundeproject: de Europa in het klein.

FRANK103 zei

@ad: die mondriaan is eigenlijk wel een saaie Piet, met zijn rood geel en blauw, met zwart en wit. Waar is elfenbein (beige) gebleven, of ns geel? En van rond (wielen) moest hij ook niks hebben. Nee, doe dan Vincent van Gogh maar met zijn zomerse Franse landschappen.

Ad zei

@frank, NS-geel en blauw zie ik vaak terugkomen en ja dat elfenbein beige is toch eigenlijk wel een beetje saai DB. Dan is het huidige DB -rood een stuk vrolijker. Ook weer een primaire kleur, veel door Mondriaan toegepast. Natuurlijk is het werk van Van Gogh op andere manier van grote klasse. Maar hoe zit nou met dat Mondriaan huis? Komt dat nog op de zolderspoorbaan?

FRANK103 zei

@ad: misschien mogen ze in de kelder van het kasteel een mondriaan expositie houden. Verder ben ik geen liefhebber van Piet. Voor gebouwen kijk ik liever naar Cuypers en Rietveld.

francky spruytte zei

soms vraagt een mens zich af wat kunst is en wat niet.
Dat ik mee zou gaan als begeleider zou mijn dochter echt hachelijk vinden.

Albert y Mara fotoblog zei

Op deze manier zou ik wel een weekje terug willen naar school, of zoals jij het gedaan als begeleider mee gaan. OT: Benelux item op onze blog. Spoorse groeten Albert

FRANK103 zei

@suske: ik heb ook eerst gevraagd of ze het leuk vindt als ik mee ga, en dat vond ze!

@albert: ja, ik vind het ook leuk om mee te gaan bij excursies, al is de ene excursie leuker dan de andere. Ik heb een lima beneluxtrein gehad, een belgische 11 met rijtuigen. Die lok liep matig, zodat ik het 10 jaar geleden ingeruild heb voor marklin. Achteraf gezien misschien miet zo handig.