dinsdag 24 februari 2015

De 103 met bewegende pantografen

Een eenmalige zeldzame 103 met digitaal op afstand beweegbare pantografen, dat vraagt natuurlijk om een filmpje!Wie de voorkeur geeft aan een muziekje bij het filmpje, daarvoor heb ik versie 2 gemaakt!


Hachelijk!

12 opmerkingen:

Gert zei

Mis ik nu de bovenleiding of is dit een heel erg hachelijke opmerking?

FRANK103 zei

@Gert: dat is inderdaad wat men een hachelijke opmerking noemt, waaruit een penibele situatie kan ontstaan. De bovenleiding is er wel, je ziet deze alleen niet! Wellicht helpt een bezoekje aan de opticien?

FRANK103 zei

Nb Gert, ik heb de cursus onaardige opmerkingen voor gevorderden ruim gehaald! ;-)

Ad zei

Ik vind het moeilijk om te kiezen; wel of geen muziek. Geniaal filmpje van een dijk van een loc. Echt een lukkie als je zo'n machine kan scoren.

FRANK103 zei

@ad: de gekozen muziek is natuurlijk erg leuk, en eigenlijk is elk filmpje met een 103 in de hoofdrol een topper! Ik begrijp het dilemma volledig! Deze lok is ook bijzonder fraai, het is een hele mooie aanwinst in de verzameling van Erik. Voordat er nieuwe aankopen zullen volgen gaat hij nu eerst een deel van de verzameling opruimen, de kasten staan vol.

Albert y Mara fotoblog zei

Ik heb die mooie 103 lok bekeken zonder je muziekje. Wat is er de laatste 10 jaar veel veranderd t.a.v. de electronica op de modelbaan. Ik kan het allemaal niet bijhouden en hou het eenvoudig op diesel en stoom zonder veel poespas.
Spoorse Groeten Albert

francky spruytte zei

Misschien nog beter als de maker van de films zelf eens zou zingen begeleid op gitaar of stoomfluit ?

FRANK103 zei

@Albert: deze 103 is inderdaad heel fraai en laat goed zien dat dit soort modeltreinen echt geen kinderspeelgoed meer is. Locs met beweegbare pantografen zijn er tot op heden niet veel, te duur en te kwetsbaar. Maar wel erg leuk!

@Suske: begeleiding door een stoomfluit is een optie, maar een gitaar niet, wan de combinatie zang als een brandalarm en waardeloos gitaarspel, dat is de lijn die getrokken moet worden!

Renesmurf zei

Ik vind de versie met zonder muziek de mooiste. En die is ook een seconde korter.

gerdaYD zei

Nu mag je me een dom blondje noemen Frank, maar ik wist begod niet wat je bedoelde. Gelukkig ben ik dan weer slim genoeg om te kunnen goochelen, dus:
Pantograaf
De stroomafnemer is een aan een beweegbaar deel van een elektrische installatie gemonteerd onderdeel, waarmee de stroom van het vaste deel wordt afgenomen. Deze heeft in veel gevallen de vorm van een schaats, die over een rail op het vaste deel glijdt. Bij elektrische treinen of trams wordt met de stroomafnemer stroom opgenomen van een bovenleiding of derde rail.
Goed zo? Flink van mij hé? *wink, big smile*
En ik hoop dat je weekend even mooi zal ogen als dit logje dat doet!

robalberts zei

Dansend over het spoor.

Leuk filmpje!

Vriendelijke groet,

FRANK103 zei

@Rene: of lijkt die alleen korter?

@Gerda: heel goed van je, wikipedia is toch je beste vriend!

@Rob± graag gedaan!