zondag 1 maart 2015

De Brusselse 103

Op het 3-railforum werd een Marklin voorloop 103 aangeboden, een 103.0. De voorloop 103 is al heel lang te koop, de 3053, die ook bij neef Erik op de baan rond rijdt.De aangeboden voorloop 103 is de 39573, een eenmalig model uit 2001, met een metalen kap en een C-sinusmotor.De vraagprijs voor de lok lijkt me redelijk, en dus wordt de koop gesloten.De verkoper wil de lok graag opsturen, maar ik geef er de voorkeur aan de lok op te halen en meteen even uit te proberen.Dan is er slechts één klein probleem, de verkoper woont in Brussel.We besluiten er een leuk dagje Brussel van te maken en zijn zaterdagmorgen vroeg in de bolide gestapt om naar Brussel te rijden.Het bezoek aan Brussel is erg geslaagd, de Belgische keuken is uitstekend!De diverse bouwwerken zijn het aanzien waard en gelukkig blijkt men ook het station in het stadscentrum gebouwd te hebben.Dat station is zwaar waardeloos,de sporen zijn onder de grond verstopt en daar valt nauwelijks een fatsoenlijke foto te maken.We sluiten het dagje Brussel af met een eenvoudige doch voedzame maaltijd, en uiteraard wordt thuis de nieuwe lok even uitgeprobeerd.Die draait na voorzien te zijn van een drupje olie probleemloos een aantal rondjes.Hachelijk?

13 opmerkingen:

Albert y Mara fotoblog zei

Ik laat het eerste commentaar graag over aan collega blogger GerdaYD, want je bent in haar hoofdstad geweest om die 103 op te halen. Zij weet vast het juiste verhaal bij de foto's van Brussel (niet die treinen)te plaatsen.
Bij voorbaat dank Gerda.
Salu2 Albert

FRANK103 zei

Hoi Albert, laat ik dan alvast verklappen dat het blote kereltje ene manneken pis is. En het broodje is een ciabatta. Gerda mag de rest vertellen!
Mvrgr
Frank

gerdaYD zei

Ooo, ik dacht eventjes dat je de verkeerde foto's bij de tekst had geplaatst hihi, tot ik wat verder scrolde en zag waar jij die nieuwe miniatuurtrein ging halen: in Brussel!
Natuurlijk ken ik de stad redelijk goed maar je blog is niet de juiste plaats om er over uit te weiden, daar is Wikipedia voor hihi.
Toch nog even dit:
In Brussel staat ons manneke pis
Een manneke dat naar de toeristen lacht
Zijn lulletje ruikt al jaren fris
En is van het mannelijk geslacht
En elke nacht in de duisternis
Wordt hij door een pedofiel verkracht
© Urbanus
*wink, big smile*

Erik zei

Zo kom je nog eens ergens neef :)

Morgen even alle 103's naast elkaar zetten?

FRANK103 zei

@ Gerda: die Urbanus is een dubieus figuur, hoe weet hij dat van die pedofiel, of is dit een verkapte bekentenis? Heel hachelijk!

@erik: goed idee!

Ad zei

Da's een vet gave 103; hij mag hopelijk toch wel voor verjaardag, Sint of vaderdag de baan op? Ik zou me niet zo lang kunnen beheersen. Succes ermee! wat je ver haalt, is lekker, zegt men wel.

FRANK103 zei

Hoi Ad, ik vrees dat deze fraaie aanwinst voor vaderdag, moederdag en kerst gerekend wordt. Paas en pinkster zijn ook genoemd. ....

Hachelijk?

Kees zei

Hoi Frank mooie serie ov er Brussel
Groet Kees

Anoniem zei

Mooie lok Frank ! Goed gescoord 👍 Groeten uit IJsselstein

lionel lines fan zei

Goede keuze om naar Broekzele af te reizen. Buitengewoon goed excuses om daarnaar af te reizen. Overigens had ik wel op de stereotiepe puntzak met Vlaamse mayo gehoopt. Hoeveel 103's ben je nu al rijk? Wordt het geen tijd om ze eens naast elkaar te zetten en vergelijkend warenonderzoek te doen?
Groet
Eggo

FRANK103 zei

@kees: bedankt!

@marco: bedankt!

@Eggo: bij de vlaamse vrietstal stond een rij van hier tot Tokyo, daar gingen we niet in staan! En daarnaast zouden we bij het avondeten patat halen, een plan dat trouwens is mislukt. We zijn aan de doner geweest.
Er staan hier nu 4 stuks 103, een bericht over deze loks komt heel binnenkort! De 4 van Erik komen daar ook in voor, een verhaal over 8 103 dus!

Sjoerd zei

Voor een treintje met de auto naar brussel, gekker moeten we het niet maken...

FRANK103 zei

@Sjoerd: tja, met de trein zou ik 4 uur onderweg zijn, enkele reis, nu was het 2,5 uur. En van de kosten van een treinkaartje kan ik wel 2 keer naar Brussel rijden. Dus zo moeilijk was de keuze voor de auto niet. Helemaal niet als ik vertel dat we een groot deel van de reis met 5-en in de auto zaten, we via Zaltbommel en Vught zijn gereden en de trein in een gemeente buiten Brussel moesten ophalen. Dan was deze dag met de trein niet gelukt!