donderdag 5 maart 2015

Het oude ambachten en speelgoed museum


In Terschuur, bij Amersfoort, bevindt zich het oude ambachten en speelgoed museum.
De link: http://www.ambachtenmuseum.nl/.In het museum zijn 160 ambachten te zien en horen,dat zijn er een boel!Een groot aantal van deze oude ambachten was bijzonder leuk om te zien, zoals de oude winkels en de oude tandarts inrichting.Ook zijn er veel oude machines te zien, zoals deze typemachine.Na de ouderwets eenvoudige doch voedzame maaltijdbekijken we het speelgoed, ook zeer de moeite waard!Dan komt aan een leuk bezoek weer een eind en gaan we weer huiswaarts.

(Spreuk voor op het toilet)


Hachelijk?

11 opmerkingen:

Kees zei

Hoi Frank, dat is inderdaad een heel leuk museum.
Groet Kees

Sjoerd zei

Een geinig museum zo te zien en te lezen. Ik zie dat je bij te tandarts de schijt kunt krijgen...

FRANK103 zei

@kees: inderdaad!

@sjoerd: doorgaans is een bezoek aan de tandarts minder leuk, al is het vanwege de rekening!

Anoniem zei

En nog een voordeel....niet ver van Putten....

HenkG

Renesmurf zei

Dat is altijd prachtig mooi om te bekijken! Hebbedingetjes, of bewaardingetjes, puur voor de show.

Albert y Mara fotoblog zei

Ik ken dit museum maar al te goed. Terschuur is niet zo ver vanuit onze "dolfijne" stad en dan het liefst binnendoor met de MG.
Tot blogs vanuit Los Boliches Frank.
Salu2 Albert

francky spruytte zei

op een schijtstoel bij de tandarts is een penibele aangelegenheid. Nonkel Juul zou wel weten hoe hij hier moet handelen. Heel erg penibel dus !

FRANK103 zei

@henk: klopt! Maar ik ben niet naar Putten geweest, ik had al een paar andere uitgaven gepland.....

@rene: inderdaad, heel leuk om te zien, maar wel in een museum!

@albert: het is inderdaad vanaf H-wijk niet ver rijden en een erg leuk museum. Maar de collectie wijzigt niet zo vaak dat je er regelmatig naar toe hoeft.

@suske: ik vrees voor de gezondheid van de tandarts als nonkel Juul met de tweeloop langs komt!

gerdaYD zei

Ooo, hier zou ik ook graag eens enkele uurtjes in zoet willen zijn, net als een zoet kindje hihi. Knappe reportage maakte je er van Frank met zoals steeds weer iets om de innerlijke mens te versterken! Zoals het ook in je blog van Brussel het geval was, bedankt om er mij op te wijzen, nu weet ik hoe zo'n kapsalon er uit ziet!

lionel lines fan zei

Hoi Frank,
Dat museum is groter dan je verwacht, je kan uren door de kelder dolen. Het oude speelgoed viel mij 5 jaar geleden (ja zo lang alweer) een beetje tegen. Toch zal dit museum me altijd bij blijven. De oude eigenaar werd onredelijk boos op enkele kinderen die in de eethoek aan het spelen waren; zo kwaad en zo overbodig. Dat zal ik nooit vergeten.
Groet
Eggo

FRANK103 zei

@Gerda: iets vergelijkbaars hebben jullie in België vast ook, en anders is Amersfoort vanuit België maar iet meer dan een uur rijden. Ik zou een uitje plannen!

@Eggo: Het speelgoed is op de zolder en er is inderdaad minder speelgoed dan ik had verwacht, maar ze hebben wel veel herkenbaar speelgoed! De eigenaar was tegen ons bijzonder vriendelijk, maar het was dan ook niet heel erg druk, er waren geen grote groepen. Maar boos worden op kinderen in een museum dat juist bedoeld is ook om kinderen iets te leren over het verleden, dat komt mij niet erg handig over!