zondag 22 maart 2015

Souterrain cup 2015


Vandaag was de wereldberoemde Souterrain cup die, zoals gebruikelijk, wordt verreden in de kelder van Marc, die hier trouwens waarschijnlijk niet genoemd wil worden.De ontvangst was zeer hartelijk, het team Limburg met een pietsje Brabant, of was het nu Brabant met een vleugje Limburg, hadden twee heerlijke vlaaien meegenomen uit Limburg voor bij de koffie.Na een aantal trainingsrondjes, uiteraard met de beroemde Bakker Joop Porsche,ben ik er klaar voor.De auto's en reserveauto's van de teams staan er klaar voor.En de poedelprijs was er klaar voor!Marc had dit keer een endurance race georganiseerd, ieder team rijdt dan twee uur in een baan, met vier deelnemers in ieder team betekent dat dat ieder teamlid een half uur rijdt.Of twee keer een kwartier. Ik was ingedeeld bij team Twente, bij Ferry, JW en Henk.Na twee uur racen was het tijd voor een smakelijke lunch, soep met ballen en een heerlijk broodje shoarma.De tweede race begon om 13.00, het team van Marc had al een grote voorsprong, maar de strijd met team Limburg (of Brabant) was spannend.Het op uiterst onsportieve wijze rammen van de auto van team Brabant (of Limburg) bleek de sleutel tot succes (welgemeend sorry roepen hielp trouwens al snel niet meer, helaas).De concentratie van het team van over de grote rivieren bleek daar erg onder te lijden, en dus werd onze voorsprong langzaam groter.De derde race hebben we geconsolideerd, team Marc was niet in te halen en team Zuiden kon ons niet meer inhalen.Een zeer snelle ronde maakte dat ook mijn naam vermeld wordttussen de snelle rijders op het circuit van Marc.De prijsuitreiking betekende het einde van deze leuke dag.Ik vond het rijden van deze endurance race voor team Twente zeer leuk,Marc en familie bedankt voor deze gezellige en zeer geslaagde dag!Sluit ik af met een filmpje, bekijken is uiteraard voor eigen risico!


Hachelijk?

25 opmerkingen:

MarcStouten zei

De helft van het eten heb je gemist hahaha. Mijn naam mag je vermelden, no problem. Was leuk dat je er weer bij was en gefeliciteerd met je stevige top10 notering aller tijden.

Kees zei

Hoi Frank, zo zo lekker bezig, ja ja met wat, met racen of eten. Leuke serie van 'n mooie dag volgens mij.
Groet kees

MarcStouten zei

Net filmpje gekeken. Hij is gaaf!!!!!!

Sjoerd zei

Als het eten goed is kan het bijna niet meer mis... Ik was de auto's alweer bijna vergeten hier.

Edje zei

Leuk fotoverslag en filmpje Frank. Dus jullie meenden het echt, die sorry nadat jullie onze auto andermaal uit de baan hadden geramd :-)

HenkG zei

Eindelijk weer eens zo'n ouderwets hachelijk verslag met foedsels en zo.

Mooie plaatjes en weer het snelste verslag!

FRANK103 zei

@marc: welke helft heb ik gemist? Ik heb nog wel zo opgelet!

@kees: het was zeer geslaagd!

@marc: bedankt!

@sjoerd: de auto's staan op zolder te wachten tot ze weer mogen. Dat eten is trouwens niet op zolder te vinden, voor de duidelijkheid. Daar is geen plaats voor, naast treinen, auto's en boeken!

@edje: misschien hebben we het een keertje gemeend, maar ik zou er niet teveel op rekenen. Dat rammen van de auto van de tegenstander was een race binnen een race, maar ik zal je niet teveel vervelen met wie die race gewonnen heeft! ;-)

@henk: voor serieuze verslagen ben je altijd wekom op dit blog, je zal dan wel goed moeten zoeken! Heel goed! Ik vond het wel erg leuk je weer eens te spreken Henk! Moet ik toch maar weer eens in de auto springen richting Hengelo!

MarcStouten zei

winegums, permuntjes, pepermunt bolletjes, speculaas, chips, pinda's hahaha

FRANK103 zei

@Marc: die heb ik gezien en geproefd, maar niet op de foto gezet. Soort van foto dieet. Hachelijk?

Albert y Mara fotoblog zei

Een hapje, een drankje en lekker racen. Prachtige combinatie en plezante foto's Frank. Salu2 Albert

MarcStouten zei

Zeer hachelijk dubieuze keuze dieet

FRANK103 zei

@albert: bedankt! En het was dan ook een geslaagde dag, en dan vertel ik nog niet eens iets over de avondmaaltijd.....

@marc: het bijhouden van dit uiterst serieuze weblog neemt bepaalde zware taken met zich mee.

gerdaYD zei

Eerst dacht ik dat je met een race in echte bolides bezig was, maar nee, het gaat over een stel heerlijk 'grote' jongens die een wedstrijd met prachtige miniaturen houden, iets wat even belangrijk kan zijn dan het eerste hé, zeker als daarbij nog eens de innerlijke mens versterkt wordt!

MarcStouten zei

Dit is pas het grote werk Gerda

francky spruytte zei

een eenvoudige doch voedzame maaltijd tussendoor zodat je niet uit de bocht gaat. Niet hachelijk dus.

Renesmurf zei

Ja, allemaal gezellig en snel, en vooral veel inzoomen. Maar de poedelprijs is toch de mooiste.

gerdaYD zei

Goede morgen Frank! Bedankt voor je grappige reactie, die vieze man liet inderdaad onschuldige schoolmeisjes schrikken... maar niet écht hé *wink, big smile*

FRANK103 zei

@gerda: het is verbazingwekkend wat mensen kunnen verzinnen als excuus om ergens lekker te gaan eten. Racebaanauto's was voor de voorspelde regenachtige zondag een uitstekende optie!

@marc: ja, dat is het!

@suske: zoals je aan de eerdere reacties van Marc kunt zien heb ik zelfs de helft van de maaltijden overgeslagen. Dat is niet voor niets, wie weet wie hier allemaal meeleest! Dat is trouwens wel hachelijk!

@rene: ik had de poedelprijs expres voor je op de foto gezet, foto's van snelle auto's zijn er al genoeg op dit weblog.

@gerda: jouw foto en tekst van dat beeld riepen dit beeld bij me op. Heel hachelijk, als ik daar nu langer over na denk.

Ad zei

Bakker Joop trots op de prestaties van zijn Porscheteam? Wie draait er eigenlijk voor de botsblutsen op? Misschien wordt de sponsoring wel geïntensiveerd door Joop? Als er maar geen doping in het spel is?

FRANK103 zei

@ad: helaas is de bakker Joop Porsche alleen gebruikt om in te rijden, de wedstrijd is met een andere Porsche verreden. De bakker Joop is namelijk een LMP, een Le Mans circuitauto, en geen Targa Florio straatraceauto. De butsen zijn uiteraard voor de eigenaar van de bolide, tenzij aantoonbaar ondeskundig gebruik door de bestuurder. De auto's zijn doorgaans gemaakt van hoogwaardige kunststoffen die tegen een stootje kunnen, meest kwetsbaar is het onderstel, met nadruk op de geleideschoen.
Wat betreft doping, het is al 2015 en de gebruikers lopen technisch ver voor op de controleurs. Over 5 jaar kan je elders lezen hoe de prestaties hier tot stand zijn gekomen, uiteraard voorpagina nieuws, kamervragen en waarschijnlijk gewoon ook een parlementaire enquete. Hachelijk is het!

Ad zei

Frank, als bakker Joop dan maar niet, om zijn goede naam te behouden, de sponsoring stopt. Ook al beweer jij dan misschien bij hoog en bij laag, dat er niets met je rijstijl aan de hand was... Dan moet je die rijdende stroopwafel gaan overschilderen; da's pas hachelijk!

FRANK103 zei

@ad: ik heb me, als bestuurder van de bakker Joop keurig gedragen, daar kunnen bijvoorbeeld bankiers een voorbeeld aan nemen! Ik denk dat de bakker Joop nog een tijd in deze kleuren blijft rijden, en bakker Joop weet dat je met stroop meer klanten vangt dan met hoge beloningen voor bestuurders, dat sponsorcontract zal hij niet lichtzinnig verbreken!

gerdaYD zei

Goede morgen Frank!
Eventjes OT, de gelovigen van nu kunnen niet anders dan wél te geloven dat de aarde om de zon draait en niet omgekeerd hihi.

Ad zei

Frank, waarom eigenlijk geen bakker JoopStroopwafellookloc?

FRANK103 zei

@Gerda: ik word er draaierig van!

@Ad: goede vraag! Een V200 in bakker Joop kleuren.......