zaterdag 28 maart 2015

Een bakkie of een 2200?

MarklinTim van het 3railforum vraagt zich daar (op het 3railforum) af of hij beter een bakkie (NS 600) of een NS 2200 kan kopen als rangeerlocomotief.Dat is natuurlijk een boeiende vraag, maar het antwoord lijkt mij heel simpel.Mijn bakkie rijdt namelijk bijzonder slecht, het ding staat al jaren in de vitrinekast en komt daar eigenlijk niet meer uit.De 2200 rijdt heel uitstekend, fraaie lok met goede rijeigenschappen.Ik hoop dat ik Tim geholpen heb met foto's en filmpje om een goede keuze te maken.
Hachelijk?

15 opmerkingen:

Sjoerd zei

Toch vind ik het bakkie veel leuker en meer passen.

FRANK103 zei

@sjoerd: het is zeker een leuk model, het rijdt alleen beroerd (het rijdt niet, zoals je op het filmpje kan zien). Misschien dat ik het toch ga proberen te maken / verbeteren, nu is het alleen vitrine vulling.

Renesmurf zei

Net wat je wilt natuurlijk, en als je wilt dat hij moet rijden dan moet je dat model hebben!

Kees zei

Hoi Frank, Ik vind de 2200 ook 'n pracht lokomotief en is ook mijn voorkeur.

Ad zei

Een 2400 zou ook niet gek staan.
N

Ad zei

Zelf heb ik de DB V60, dat kan tegenwoordig in de tijd van internationalisering v/h spoor. DB-SCHENKER heeft hier toch ook een aantal V60-ers rijden.

robalberts zei

Waarom rijdt deze rangeerloc niet?
Teveel stof in de vitrinekast opgedaan?


Vragende groet,

FRANK103 zei

@rene: alle waar naar zn geld zou je denken!

@kees ja, de 2200 was een indrukwekkende lok!

@ad: de heb ik ook op de spoorbaan, maar marklintim twijfelt tussen een bakkie en een 2200. Hij wil geen 2400.

@ad: ja, een 363 is een leuke rangeerloc die op mijn spoorbaan ook niet zou misstaan.

@rob: de motor staat vast, oorzaak is meestal, volgens internet, dat de massa geen contact maakt. Daar is deze lok bekend om, en wordt dan ook de slechtste roco lok genoemd.

Albert y Mara fotoblog zei

Ik zou die 2200 nemen als rangeerlok. Een beetje fantasie en betere nrijeigenschappen geven de doorslag. Of niet soms Frank. Roco?
Spoorse modelgroeten Albert

gerdaYD zei

Je hebt er weer een mooie fotoserie over gemaakt hoewel ik van dit logje weinig begrijp, een echte oen op dit gebied zijnde. Hopelijk heb jij er Tim wel mee geholpen, tenslotte ben jij een expert op dat gebied...

FRANK103 zei

@ albert: ik heb hem zeker de 2200 aangeraden! En hem de iets goedkopere 2400 ter overweging. Dit zijn iinderdaad Roco locs, wat minder degelijk dan marklin, maar verder uitstekend!

@gerda: in dit geval hoef je geen expert te zijn, een trein rijdt goed of niet. Dat is een kwestie van proberen!

lionel lines fan zei

Hoe duidelijk kan je wezen; wil je een disfunctioneel blok Engels ijzer of een prachtig vormgegeven Franse locomotief naar Amerikaans voorbeeld?
2200 dus!
Groet
Eggo

FRANK103 zei

@Eggo: nog uidelijker kan ik niet zijn, maar eerlijk is eerlijk, ik vind het bakkie een leuk bakkie om te zien, jammer dat het ding zo belabberd rijdt! Op de spoorbaan is hij niet meer in actie gekomen sinds hij zo slecht bleek te lopen.

Unknown zei

hoi frank,
sinds kort erachter gekomen dat je ook via een google account een reactie kan plaatsen. je hebt me in het begin van het jaar erg geholpen met je filmpje. helaas is de 2200 niet gekomen maar wel een 2400. het bakkie vind ik nog altijd erg mooi, maar ik wist hoe slecht dat ding presteerde. ik wist ook dat er wel wat aan te doen is maar dat zag ik niet zo zitten. de 2225 staat altijd nog hoog bovenaan op het wensen lijstje. de 2400 doet het erg goed en ben er nog steeds erg blij mee. nog bedankt voor je hulp.
groet,
tim (marklintim)

FRANK103 zei

@Tim: graag gedaan Tim! De 2200 en de 2400 ontlopen elkaar niet veel, ik heb beiden op de spoorbaan staan, ze rijden allebei erg goed. De hippel/bakkie is helaas geen succes, gelukkig zijn er genoeg andere locomotieven in de handel!

Je kunt hier trouwens ook anoniem reacties plaatsen, ik heb alle beveiliging uitgezet, alle rare reacties komen automatisch in de spambox!