zondag 29 maart 2015

Het filmpje over de 103.0

Mijn zwager Marco, die hier graag genoemd wil worden voor het geval jullie geïnteresseerd zijn in de aankoop van één of meer automobielen van het merk Mercedes Benz, had me om een filmpje van de 103.0, de voorloop 103 gevraagd. Uiteraard heb ik die gemaakt.
Hachelijk?

17 opmerkingen:

gerdaYD zei

Niet alleen van miniatuurtreinen heb je kaas gegeten, van het maken van filmpjes er over precies ook! Hopelijk krijgen jullie er respons op, hopelijk ook kan je nu aan een mooie, nieuwe week beginnen...
OT: om op je vraag te antwoorden, ja dit was bedoeld als kinderspeelgoed...

Paul zei

Bij jou rijden de treinen in ieder geval op tijd!!

Sjoerd zei

Het filmen van deze treinen is een hobby op zich...

Ad zei

We zijn je zwager zeer erkentelijk voor zijn verzoek. Mooi filmpje. By the Way; ik heb toch weer een aankoop gedaan in de sfeer van de tractievoertuigen.
Het overviel me min of meer; eigenlijk kon ik er niks aan doen, echt waar!? Je leest het binnenkort nog wel.

FRANK103 zei

@Gerda: het maken van filmpjes vind ik leuk om te doen, jammer genoeg ben ik er niet echt goed in!

@Paul: ja, op zolder zijn er niet snel problemen, hoewel hier vrijdagochtend ook weinig kon rijden door de stroomstoring, Maar wel wordt de dienstregeling dan weer binnen minuten na afloop van de stroomstoring hervat, dat duurt dan geen dagen.

@sjoerd: mijn spoortafel is niet echt ingericht op fotograferen en filmen, dat soort tekortkomingen kom je te laat achter. Met de spiegelreflex lijkt het me ook leuk om eens een film te maken.....

@Ad: eigenlijk zijn alle treinenfilmpjes leuk, maar een 103 in de hoofdrol is natuurlijk top. Marco heeft wat dat betreft een goede smaak!
Ik ben zeer benieuwd waar je per ongeluk tegenaan gelopen bent, welk koopje je niet kon laten liggen. Welke nuttige en noodzakelijke aankoop heb je gedaan. Kan je een kleine hint geven of moet ik echt uren, dagen, weken wachten op jouw bericht?

Ad zei

@Frank, 't Is rood en heeft het nr. 39830. De BR 120 is verkocht. Deze TEE- uitvoering paste niet in het concept. Ik denk dat ik een verantwoorde keuze heb gedaan DB BR 120 komt misschien nog wel in rode livrei terug. Groet Ad

francky spruytte zei

een mooi filmpje, maar een Frank103 zonder foto van appelpunt of vettige hap vind ik echt heikel.
Penibel?

FRANK103 zei

@ad: ik vind de taurus een erg fraaie lok, ik heb zelf de Oostenrijkse variant, de 1016, maar jouw Duitse 182 mag er ook zijn! De sinus motor geeft dit model geweldige rijeigenschappen, echt een aanwinst voor de spoorbaan!

@suske: ik ben het helemaal met je eens, door het ontbreken van voer is dit bericht niet eens vet hachelijk!

Albert y Mara fotoblog zei

Plezante film Frank.
Wat jammer toch dat ik niet gefilmd hebt op mijn modelbaan in de jaren 70. Dan was het wel Fuji single 8 geweest. Misschien zegt jou dit systeem wat, anders aan je vader vragen. Salu2 Albert

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Om op je reactie te antwoorden, inderdaad ik zet niet veel foto's tegelijkertijd op mijn blog omdat ik in het verleden het verwijt kreeg te grote slideshows te brengen, vandaar...

FRANK103 zei

@Albert: in die tijd kocht je een filmpje voor 3 minuten film voor veel geld, er werd niet 'zomaar' gefilmd. Het is dus niet vreemd dat je geen spoortafel filmpjes hebt uit die tijd. Wel jammer!

@Gerda: heel begrijpelijk! Ik plaats, soms noodgedwongen, soms uit gemakzucht, juist wel langere series. Wat de bezoekers het beste bevalt weet ik niet. Dat zal ook van de onderwerpen afhangen. Daarin ben ik wat minder gevarieerd, helaas!

Renesmurf zei

Heel mooi filmpje! lekker kort ook. Je hebt er een leuke klus aan gehad.

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Bedankt voor je reactie maar is het écht waar dat je katten jouw camera beu zijn? Hihi en hachelijk!

gerdaYD zei

Goede morgen Frank, bedankt voor je reactie. Ik zal je helaas moeten teleurstellen, aan het fotograferen van het station kwam ik niet toe, laat staan van de treinen. Je zal er zelf eens moeten naar toe trekken hihi.

FRANK103 zei

@rene: zeker!

@gerda: tuurlijk niet, ze zijn gek op de camera! Tenzij de flitser aan staat, dat vinden ze echt niet leuk. Belachelijk toch?

@gerda: iemand moet de treinen op de foto zetten, als jij daar niet aan toe komt zal ik het zelf moeten doen, wel een eind rijden, België!

gerdaYD zei

Goede morgen Frank, heeft de chocola gesmaakt? Gelijk heb je dit te prefereren boven een kuiken of een haasje in de pan hihi.

FRANK103 zei

@gerda: de chocolade was heel smaakvol, al ging het om gevulde chocolade, daar ben ik meestal niet zo gek op.