maandag 6 april 2015

N treinen van Ries

Lang, heel lang geleden, zijn we een dinsdagavond naar neef Richard gegaanom aan zijn schaal N spoorbaan te knutselen.Na de koffie en koek hebben we een testrondje uitgelegd om een aantal digitale lokjes uit te laten.De kenner ziet direct dat Richard een voorkeur heeft voor lelijke Italiaanse lokjes.Van spuuglelijk tot foeilelijk.Of het model is niet om aan te zien, of de kleur laat zeer ernstig te wensen over.
(de 1600 op de foto hieronder is één van de positieve uitzonderingen in de verzameling van Ries)Zelfs de (Italiaanse) goederenwagonnetjes laten te wensen over!In een moment van onoplettendheid (of bijziendheid?) zie ik zelfs de beroemde poepdozen (op de foto hieronder 2 stuks) aan voor lelijke Italiaanse hokken.Gelukkig blijkt Ries toch wel iets van smaak te hebben, hij heeft recent (inmiddels toch wel weer lang geleden) een fraaie aankoop gedaan!


Jullie herkennen vast de NS 2200, een zeer geslaagd model van Piko,
 

een plaatje van een lok. Uit enthousiasme heb ik er zelfs een avondvullend filmpje van gemaakt.

 

 Hachelijk?

12 opmerkingen:

francky spruytte zei

Daar ik enkele jaren terug geopereerd werd aan mijn ogen zie ik nu moeilijk het verschil tussen een lelijke italiaanse poepdoos en een andere lelijke poepdoos. Penibel ?

Sjoerd zei

Die 2200 is een mooie loc, dat ze op zo'n kleine schaal daar toch nog wat van weten te maken vind ik knap.

Kees zei

Hoi Frank, het is maar net waar je blij mee bent, maar mijn smaak is het ook niet. ha ha. De NS lok is wel 'n fraaie lok.
Groet kees

Ad zei

Ha Frank, wel weer eens wat anders dat Italiaanse spul. Maar mooi is inderdaad anders. Verder hebben ze van vormgeven wel verstand, die Italianen. Maar met treinen wil het maar niet lukken. Denk maar aan de Fyra, dat lelijke hok., dat hier nog een blauwe maandag heeft rondgereden. Zo hachelijk, dat ze er in België niet aan wilden beginnen.

FRANK103 zei

@suske: de ene poepdoos is de andere niet, en zolang men maar van jouw poepdoos afblijft valt het mee hoe hachelijk het is, denk ik.

@sjoerd: Piko maakt zo nu en dan uitstekende modellen voor hele redelijke bedragen, dat doen ze heel goed! De railing langs de motorhuif is gewoon van metaal, en dat op schaal N!

@kees: afwisselend zijn de lokjes wel, die men in Italië heeft, dat is wel weer leuk.

@ad: die nieuwe kleurstelling, zeegroen met wit, vind ik nog wel gaan, maar een aantal van de andere kleurstellingen zijn afschuwelijk. Bruin past ook niet bij iedere lok, bij de 2200 en de Zwitserse poepdoos ziet het er fraai uit, bij de Italiaanse loks is het vooral het camoufleren van roest. Heel hachelijk!

gerdaYD zei

Zelf ben ik geen kenner van treinen, laat staan van schaalmodellen, maar ik weet iets af van fotografie en heb dus weer van je serie genoten Frank!

FRANK103 zei

Hoi Gerda, deze berichten over onze spoorbanen zijn volgens mij niet zo goed, niet wat betreft foto's en niet wat de tekst betreft. Ben wel blij dat je er van genoten hebt!

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Tja, jij mag er van vinden wat je wilt maar zelf denk ik dat je reportage een heel goed beeld gaf van wat je die dag beleefde!

Albert y Mara fotoblog zei

Ik kom even bij je langs om al dat Italiaans te "bewonderen", en wat is die 2200 van Piko mooi geworden in spoor N. Spoorse groeten Albert

P.S. Kanjer stroopwafels kopen wij hier bij de Spar Holandes. Ze zijn per twee verpakt en dat is handig. Trouwens we zitten nu aan de koffie met allebei een Kanjer stroopwafel.
Tot blogs

FRANK103 zei

@gerda: zeker, dat mag! En dat het een enerverende avond was laten deplaatjes ook zien!

@albert: de kanjer stroopwafels zijn bijzonder smakelijk, helaas vindt men dat die niet goed voor mijn stroomlijn zijn. Heel vervelend is dat!

Renesmurf zei

Enige minpuntje is de muziek, maar qua beeld ziet het er allemaal weer perfect uit!

FRANK103 zei

@rene: carly simon met coming round again, sloeg op het rondjes rijden. Ik probeer wat toepasselijks bij het filmpje te zoeken, dat is niet altijd even makkelijk.