donderdag 9 april 2015

De oude tram

Tijdens onze lunchwandeling zagen we deze oude Amsterdamse tram bij het oude station Sloterdijk.Vroeger bekeek je zo'n antieke tram en liep je vervolgens verder.Anno 2015 komt de compact camera met telefoonfunctie uit de jaszak en worden er een teveel aan kiekjes geschoten.Voor een weblog en haar bezoekers.Hachelijk?

10 opmerkingen:

gerdaYD zei

En niet alleen van treinen, ook van trams heb je precies kaas gegeten... Wat een mooi exemplaar is dit en je hebt 'm puik op de foto vereeuwigd!

Kees zei

Hoi Frank. prachtig zijn de oude trams. Ik raad je aan eens 'n kijkje te nemen in het tram museum in Den Haag en Rotterdam ge weldig wat je daar ziet aan oude trams. Beide zijn gratis te bekijken, echt de moeite waard.
Groet Kees

Sjoerd zei

Zo oud komt dit tramstel mij niet eens over.

Ad zei

Wel leuk om te zien. Verder heb ik niet zo veel met.trams. Een zgn o, ja-ervaring. Ik vind het een beetje de brommobiel onder de railvoertuigen. Is natuurlijk onzin,want de tram draagt ook nu nog fors zijn steentje bij aan het stadsvervoer.

FRANK103 zei

@gerda: het is gewoon een gave!

@kees: ik ben zelf niet heel geïnteresseerd in trams, ik ben wel in Haarlem naar een museum met trams geweest, dat was een heel klein museumpje.

@sjoerd: je hebt gelijk, deze trams zijn in 2005 afgedankt en afgevoerd.

@ad: deze trams vind ik ook minder boeiend, oude stoomtrams zoals te zien zijn bij de shm en mbs vind ik wel leuk, maar waarschijnlijk omdat dat stoomtrams zijn.

Paul zei

hahaha, compactcamera met telefoonfunctie!!!

Ad zei

@Frank stoomtrams zijn voor mij eigenlijk gewoon treinen op lokaalspoor (hoor het mij zeggen). Stoom, da's altijd mooi, dat leeft!

Albert y Mara fotoblog zei

Een mooie flashback met deze Amsterdamse tram. Voor mij is er maar één tram die mijn hart sneller doet kloppen. Je wilt weten welke Frank? Een PCC car uit Den Haag.
Tram-groeten Albert

FRANK103 zei

@paul: en je kan er ook mee internetten!

@ad: de literatuur maakt wel onderscheidt tussen de stoomtram en lokaalspoor, maar ik kan het verschil niet precies vertellen.

@ albert: de pcc uit De Haag is een beroemdheid onder de trams, ik ken de pcc eigenlijk alleen uit de tijdschriften. Amsterdamse trams ken ik beter. Mijn interesse gaat vooral uit naar de gewone spoorlijnen, je zult op mijn spoorbaan niet snel een tram zien. Hoewel een tramlijn wel goed zou passen! ;-)

robalberts zei

Een nuttige invulling van je lunchtijd.
Staat daar ook niet een lunchwagon in de buurt?

Smakelijke groet,