dinsdag 14 april 2015

Amsterdam CS

Ik moest vanmorgen ongeveer 10 minuten wachten op mijn trein, en die tijd heb ik gebruikt om wat bezienswaardigheden voor het nageslacht vast te leggen.

Dat begint natuurlijk met het stationsgebouw.Voorzien van torentjes en tierelantijntjes.Een oud trammetje.De 186 009 uit Breda,die naar Watergraafsmeer gaat om de lok te laten omlopen.Altijd leuk, een SLT.Veel fraaier vindt ik de kleuren van de 2815, de NS Internationaal naar Brussel.De stuurstand wordt (nog) niet gebruikt, deze moet worden aangepast, of is al aangepast, aan de nieuwe NS locomotieven van de serie 186.De 28 is een Belgische lok, die ook gebruikt wordt voor het trekken van goederentreinen.Achter de 28 staat weer een 186 met de trein naar Breda.Zo'n 186 zou op mijn modelspoorbaan ook niet misstaan!Met een selfie van een Thalys sluit ik vandaag weer af.Hachelijk?

10 opmerkingen:

francky spruytte zei

mooi station hebben jullie !
Hier wordt het allemaal zielloze nieuwbouw.
Heikel ?

FRANK103 zei

@suske: men komt zelfs uit het buitenland om dit station te bekijken! Nederland staat toch bekend om haar tulpen, klompen en molens en Amsterdam om haar grachten en station?

gerdaYD zei

Jij bent er natuurlijk voor de treinen hihi, maar ik was er voor het schitterend station, wat een mooi gebouw is het! En wat een knappe reportage staat hier van je favoriet onderwerp!

Sjoerd zei

Alleen al voor het station zou je naar Amsterdam gaan.

Kees zei

Hoi Frank, weer n'fraai bericht over de spoorwegen.
Groet Kees

Ad zei

Ha Frank, hoe was Dortmund. De e 186 009 staat toch ook model voor de nieuwe NS-loc van Märklin? Heb je de loc op de Märklin-stand zien staan? Mooie foto's weer.

FRANK103 zei

@ad: Dortmund was leuk! De nieuwe ns 186 was er niet te zien, helaas. ..

Ad zei

Frank, ik hoop het vrijdag te gaan beleven in Dortmund.

Albert y Mara zei

Bedankt Frank voor je fototips. Inderdaad in een drukke menigte is het soms moeilijk om foto's te maken, zonder dat iemand plotseling voor lens springt.
De foto's van Amsterdam CS blijven altijd mooi om te bekijken en de rest is voor m'n lief. Onze jonsgste zoon heeft jaren lang in Amsterdam gewoond. Zijn dochter Roos, onze kleindochter is in Amsterdam geboren. Nu wonen ze in Wassenaar.
Grtz Mara

robalberts zei

Zo is elk bezoek aan Amsterdam-CS de moeite waard!

Vrolijke voorjaarsgroet,