zaterdag 23 mei 2015

De sportdag

Donderdag was - waarschijnlijk de laatste - sportdag van mijn werkgever.Ik had ook dit jaar weer gekozen voor de fietstocht, samen met collega Harry, die hier trouwens niet genoemd wil worden, en nog 5 collega's.Tot aan het verzamelpunt ging het goed, toen echter het clubje compleet was bleek mijn voorband lek te zijn.Pas de tweede reserveband liet zich iets opblazen, na een blik op de snelle outfits en bijbehorende racefietsen van de rest van de aanwezigenbesloot ik af te haken, mij met de automobiel op te laten halen.Toen het clubje vertrokken was heb ik een laatste poging gedaan de voorband iets op te pompen,nu met meer succes.Dus reed ik niet veel later richting Egmond aan Zee om daarna linksaf te slaan,richting het tweede verzamelpunt.Om 12.30 parkeerde ik daar als eerste de fiets, maar niet veel later kwamen de anderen ook aan rijden.Na een zeer smaakvolle lunch ging de rit verder, dit keer reed ik wel een stukje mee.Eenmaal thuis heb ik de reservebanden kritisch bekekenen ze vervangen door een vers exemplaar.Maar of ik volgend jaar een dagje vrij ga nemen om met die snelle fietsers een tochtje te maken?Hachelijk!

9 opmerkingen:

gerdaYD zei

Zij rijdt met de brommer
En ik rijd met de fiets
Wat een zorg en kommer
Zij heeft alles en ik niets

Had ik maar een brommer
En had zij een fiets
Dan zou ik haar kunnen duwen
Maar nu duw ik in 't niets

Had ik maar een brommer
En had zij een fiets
Dan zou ik haar kunnen duwen
Maar nu duw ik in 't niets
© Clouseau
*wink, big smile*

Jullie hadden zo te zien een heerlijk dagje en zoals we dat van jou gewoon zijn werd ook het maagje niet vergeten hihi.

Kees zei

Hoi Frank, zo zo dat was 'n sportief gebeuren.
Groetjes kees.

FRANK103 zei

@gerda: ik heb ooit mijn bromfiets, een Kreidler, ingeruild voor een racefiets, een Koga Myata. Nooit spijt van gehad! Die fiets hangt nog steeds in de schuur.
Nu we echt gingen lunchen bij restaurant Kruisberg ben ik gezwicht voor de Schotse Hooglanderburger, heel smaakvol!

@Kees: dat was het zeker!

Renesmurf zei

Als iets verplicht is vind ik er al niks meer aan, maar toch dan maar het beste er van maken en het nog leuk vinden ook!

Fietsen is altijd fijn, tenminste, als het niet regent.

FRANK103 zei

@rene: bij mijn werkgever is de sportdag niet verplicht, je mag ook gewoon gaan werken. Dat doet zo'n 20% van de mensen. Wat mij betreft is dat ook weerafhankelijk, bij regen ga ik ook werken. Veel wordt dan ook afgelast, als er gevaar is voor de sporrters. Maar leuk vind ik de sportdag meestal wel!

Sjoerd zei

Dat was dus slecht gepland. Voor zo'n tocht nam ik minimaal een bandje met binnenband mee, nieuw... niet geplakt.

gerdaYD zei

OT: bedankt voor het grappige rijm bij mij Frank. Ik wilde eens iets interactief doen maar ben ik echt tegen de lamp gelopen? *wink, big smile*

FRANK103 zei

@sjoerd: ik had een nieuwe binnenband mee, dacht ik. Waar dat fout gegaan is? Nu heb ik de reserve binnenband in de verpakking laten zitten.

@gerda: ik durf daar geen uitspraak over te doen, maar ben blij dat je het rijmpje leuk vindt!

francky spruytte zei

de volgende keer even omrijden via het fietspunt alhier waar mijn collega's je fiets effe onder handen zullen nemen.