zondag 14 juni 2015

Het DB museum in Koblenz, deel 1

Zoals iedereen heb ik ookeen bezoek aan het spoorwegmuseum in Koblenzop nummer 1 in mijn bucket list (is een hype, lijst die je moet hebben anno 2015!).Toen Gerard en Jeroen (willen hier niet genoemd worden!) vroegen om een tip voor een foto-uitjehoefden we dus niet lang te overleggen, het werd een bezoek aan het DB museum in Koblenz!Uiteraard geheel toevallig was daar dit weekend een 103 evenement.

(De 118 is de voorloper van de bouwserie 103)


Zoiets bedenk je vantevoren natuurlijk niet!Dus reden we afschuwelijk vroeg,met een tas vol geheugenkaarten, reserveaccu'sen tubes Zaanse mosterd (voor bij de bockworst) richting Koblenz.Uiteraard met een tussenstop bij een gelegenheid waar men een fatsoenlijk bakkie koffie produceert.Eenmaal bij het museum moest het cafeïnegehalte weer gecorrigeerd worden, uiteraard met een smakelijk stuk koek erbij!Het evenement was natuurlijk overweldigend, er was zoveel te zien dat het bijna teveel was.


Gerard moest daar tijdens de parade even van bijkomen, het kan immers ook te gek!
Er waren maar liefst 6 verschillende locomotieven van de bouwserie 103 aanwezig!

De voorloopserie 03De hoofdserie met verlengde cabineDe oudrode 103 met slabbetjeDe touristikDe nieuwrode 103 met een streepjeBij de parade reed het voorbeeld voor het Marklin model van de 103, de 103 113-7.Het is duidelijk dat de diverse 103 geheel niet op elkaar lijken.Om 17.00 werden we vriendelijk doch onverbiddelijk de poort uitgezet, smeekbedes hielpen niet.De terugreis ging voorspoedig.Na een culinair verantwoorde stop bij het dorpje Bergheimbleek de tomtom van Gerard het Nederlandse plaatsje Eindhoven niet meer te kunnen vinden,na diverse pogingen dat te corrigeren bleek dat er meer wegen zijn om naar huis te komen.Ik heb met een kritische blik de gemaakte foto's bekekenen vrees nu dat ik dit blog de komende weken vol ga zetten met treinenfoto's.Hachelijk?

19 opmerkingen:

Ad zei

Frank, dit soort informatieve- en culinaire fotogenieke uitstapjes moet je gewoon vaak maken. Overspoel ons er maar mee. Heerlijk!

FRANK103 zei

@ad: ik ga je de komende week vervelen met foto's van Koblenz. Heel hachelijk?

lionel lines fan zei

Mooie foto's, dat is zeker. De vorm van de 103 blijft ongeëvenaard. Persoonlijk vind ik crèmewit met rood het mooist, die Touristik schildering is niet mijn smaak.
Overigens wat voor een dieselmonster staat er op de laatste foto? Prachtige draaistellen maar een iets minder mooie snuit. Is dit een oostblok diesel die zwarte wolken braakt?
Graag meer foto's
Groet
Eggo

Sjoerd zei

Ach, de meesten zitten daar gewoon op te wachten... Mooie fotoserie, die bock-worst staat er keurig op.

FRANK103 zei

@eggo: dat is een taiga trommel, een Russische diesel. Ik heb meer foto's!

@sjoerd: bedankt!

Kees zei

Hoi Frank, wat 'n boeiende serie. Geweldig, wat 'n fraai materiaal.
Groet Kees

gerdaYD zei

Oooo, dit is beslist een paradijs voor elke rechtgeaarde trein-fan! Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar ook graag eens een kijkje genomen had. Gelukkig heb ik jou en je mooie serie foto's zodat ik er tenminste toch virtueel kan van meegenieten, bedankt!
Maar als je het me niet kwalijk neemt laat ik die wordt liever liggen Frank... *wink, big smile*

FRANK103 zei

@kees: ik ben het helemaal met je eens!

@gerda: we wilden schnitzel met pommes, dit 'restaurant' was echter een kneipe (café) en had niks anders te eten. Heel hachelijk!

Gerard van Dongen zei

Leuke serie en gepresenteerd in de bekende Frank stijl! Dank voor de topdag!

Next stop: Hamburg :-)

Paul zei

Mooie foto's vooral die Mustang

FRANK103 zei

@Gerard: jij ook bedankt voor deze topdag!

Renesmurf zei

Ik heb niet zo`n lijst, ik zie wel hoe het leven komt.
Desondanks toch genoten van je reportage, je maakt daar altijd veel werk van.

FRANK103 zei

@paul: we hebben overwogen om een aanhanger met een Mustang te huren om zo'n foto te kunnen maken, hebben zelfs nog even overwogen om er een Corvette op te zetten, maar ben blij bijna de juiste keuze gemaakt te hebben! Wat we allemaal niet over hebben voor een weblog! We kwamen deze onderweg tegen, vast in bezit van een blogger op weg naar Koblenz die het woord bijna niet zo vaak wil gebruiken.....

FRANK103 zei

@rené: eigenlijk heb ik ook niet zo'n lijst, ik zie wel wat er op mijn weg komt.

Paul zei

Ik snap het helemaal!!!!

francky spruytte zei

Zolang de foto's afgewisseld worden met beelden van een vettige hap of gewoon koffie en gebak is het helemaal niet heikel voor mij.

Albert y Mara fotoblog zei

Ik heb genoten van je reportage omdat de DB 103 lok toch wel centraal stond. Op mijn baan had ik vroeger (70's and early 80's) twee 103's lopen. Helaas toen nog met dezelfde loknummers.
Met spoorse groeten Albert

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Je hebt gelijk, koffie en gebak zouden er goed ingegaan zijn, maar zie je dat al gebeuren, in overvolle straten? Hihi, ik niet. Maar vandaag staat het slot van de herdenking op mijn blog en daar werd een heerlijk aperitiefje bij geschonken. Zo goed?

Albert y Mara fotoblog zei

Wel een mooi karretje die Ford Mustang. Zou hem zo er bij willen hebben. Salu2 Albert, een autoliefhebber.