donderdag 9 juli 2015

Claas


Op mijn wensenlijstje staan een 186 in NS Internationaal kleuren (is in bestelling), een E50 (eenheidslocomotief) en een 189 (een Siemens ES 64 F4).En misschien ooit nog een class 66 en een G2000 van Rotterdam Rail Feeding.Een 152 stond niet op de wensenlijst, niet op de korte lijst en ook niet op de lange lijst.De 152, zoals jullie ongetwijfeld weten, is een goederentreinlocomotief die goederentreinen door Duitsland, door Oostenrijk over de Brennerpas, naar Italië moest trekken.De 152 (ES 64F) wordt gebouwd door Siemens en is gebaseerd op de Eurosprinter (ES).De Oostenrijkse spoorwegen waren van mening dat de 152 schade aan de bovenbouw (rails) veroorzaakte, men was niet van plan de 152 in Oostenrijk toe te laten.Fabrikant Siemens kreeg de opdracht een betere (en goedkopere) locomotief te ontwikkelen, en de kenner roept dan direct 'Taurus' (ES 64 U2).De Duitse DB AG heeft direct de bestelling aan 152-ers omgezet in Taurussen zodat de laatste 25 bij Siemens bestelde locomotieven gebouwd werden als Taurus (bouwserie 182).Omdat de 152 dus een deel van de goederentrein diensten niet kan uitvoeren wordt hij ook ingezet als personentrein locomotief.Deze moderne locomotieven worden verhuurd als rijdende reclameobjecten, zo werd ook rond 2008 een 152 een jaar lang bestickerdmet reclame voor de firma Claas, een fabrikant van landbouwvoertuigen.De firma Claas liet Marklin een modelletje maken van deze reclamelocomotief en had daar zelf ook een partij van gekocht.De magazijnchef viel het recent op dat er nog een stapel van deze Marklin locomotieven in het magazijn lagen, tijd om de prijs omlaag te gooien?Een verlaging naar 125 euro per locomotief gaf niet het gewenste verkoopresultaat, dus werd de verkoopprijs weer gehalveerd, naar 60 euro.Een zeer oplettende bezoeker van het 3railforum zag dat en plaatste een link op het forum.

(De TRAXX op de voorgrond ziet er best wel duidelijk anders uit dan de Eurosprinter)


Normaal beslis ik niet zo snel en gaan veel van dit soort koopjes aan mijn neus voorbij,dit keer had ik binnen een paar minuten besteld en betaald.Vandaag kwam de locomotief binnen, en ik moet zeggen, het is een geweldig model!Hachelijk?

15 opmerkingen:

gerdaYD zei

Een dikke proficiat met je nieuwe aanwinst, een verrijking van je al uitgebreide collectie!

Erik zei

Mooie loc neef!

Erik zei

Hier zijn ze natuurlijk vooral bekend om :

https://youtu.be/qxgfFwEZjes

:)

Sjoerd zei

Een tussendoortje dus...

FRANK103 zei

@gerda: bedankt!

@neef: ik houd claas vanaf heden in de gaten!

@sjoerd: inderdaad!

Renesmurf.nl zei

Jij blij, en deelt het fijn. Ja, leuk spul.

gerdaYD zei

Beetje te veel trein voor mij, ik zie liever een kerk *wink, big smile*
Fijn weekend Frank!

MarcStouten zei

1 koe is niet onder de indruk!

Lokkie zei

Mooi loc, voor een heel mooi prijsje.
Veel plezier ermee.

FRANK103 zei

@rene: ik plaats liever zo'n bericht dan een verhaal over een wortelkanaalbehandeling, die me trouwens ook veel meer geld kost!

@gerda: ik durf het bijna niet te vertellen, maar er staat geen kerkje op de spoortafel. Terwijl er zoveel leuke modellen van zijn. Ik moet toch eens denken over een uitbreiding.

@marc: die koe is erg stom, ik heb hem al veelvuldig vertelt dat hij op zijn poten moet staan, maar hij wil niet. In beide gevallen komt hij uit zichzelf niet vooruit, zegt hij. Omdat hij van plastic is. Heel hachelijk!

@rene: het is een super koopje!

gerdaYD zei

... en ik die dacht jou een plezier met die trams te doen... Maar néé, meneer wil liever een kerk! *wink, big smile*
Fijne zondag Frank!

Ad zei

Ha Frank, dat is nou eens echt mazzel. Prachtige loc, voor een unieke prijs. Heel veel plezier er meer.

FRANK103 zei

@gerda: fijne zondag!

@ad: het is zeker een gelukje, deze mooie aankoop. Ik ben er ook erg blij mee!

Anoniem zei

Gefeliciteerd!

Nu een linkje van dit blog en je bezoekers aantallen naar Claas sturen.
Dat moet gegarandeerd geld op leveren .....

Zonnige en optimistische groet,

FRANK103 zei

@Rob: de locomotieven zijn helaas op, de reclame op het 3 railforum heeft gewerkt!