donderdag 30 juli 2015

Naar Viersen


Vanaf America is het een 40 minuten rijden naar de metropool Viersen, een stadje net over de grens bij Venlo, in Duitsland.Uiteraard heb ik daar de twee plaatselijke modelspoorwinkels bezocht.Zonder succes overigens.Dan heb ik het station van Viersen bezocht,langs de spoorlijnen naar Mönchengladbach.Ieder kwartier een stoptrein
Daartussendoor goederentreinen, zoals deze 185 (TRAXX)Een G 2000 BB van VosslohEen 151 met korte sleep komt er aan.Het is een voortdurend voorbij rijden van goederentreinen!Een Siemens 189 van ERS RailwaysEen mooie Class 66Meer stoptreinen.Stoptrein naar Venlo.Een 151 met autotransporters.Een 186 van Railpool.Op de terugweg heb ik ook nog een stop gemaakt bij een modelspoorwinkel in Kaldenkirchen, opnieuw zonder mooie aankopen te doen.Hachelijk?

10 opmerkingen:

Ad zei

Kijk, dat is nou wat je noemt een nuttig bestede modelspoor-vakantie-trip. En de info delen d.m.v. een blog. Mooi bericht!

gerdaYD zei

We hadden het niet anders van jou verwacht Frank, dat je ook op dit uitstapje je liefde voor het spoor zou botvieren, in modelvorm én in het echt!
Hier heb je beslist van genoten en wij nu ook door je knappe foto's...

Anoniem zei

Je hebt je weer volledig kunnen uitleven! Je zou bijna gaan denken dat America een vooropgezet plan was.
Fijne vakantie Frank!
Harry.

francky spruytte zei

was het aanbod in die winkels zo beperkt of was er een andere reden dat je niets kocht. Dit lijkt me een penibele kwestie.

FRANK103 zei

@ad: ja, dit zijn de dagen die zo'n vakantie onvergetelijk maken! ;-)

@gerda: altijd leuk, een bezoek aan een station!

@harry; de reden van America was Toverland in Sevenum. Dit was bijkomstig. Maar wel leuk!

@suske: eerlijk gezegd wel, ik heb dit jaar al een 103 en een 152 gekocht, en een 186 staat in bestelling, dan is nog een lok overdreven. Ik had in Viersen al een aantal tijdschriften gekocht, dus echt behoefte aan nieuwe aankopen had ik niet. Hachelijk?

Sjoerd zei

Haha, je was zeker de beurs vergeten... Dat kan toch niet. Kijken, kijken en niet kopen.

FRANK103 zei

@sjoerd: ik heb eerst de verzamelde werkjes over Kniertje gelezen!

Kees zei

Hoi Frank, mooi materiaal wat daar rijd.
Groet Kees

Albert y Mara fotoblog zei

Je hebt naar harte lust kunnen klikken. Er zitten hele mooie foto's tussen Frank. Bedankt. Vraagje: Scheelt het nog in prijs locs van Märklin in Duitsland of Nederland? Vroeger in de jaren 70 veel!
Spoorse groeten

FRANK103 zei

@kees: het is weer eens iets anders!

@albert: de adviesprijzen van marklin zijn hetzelfde, het meest voordelig is internet afstruinen op aanbiedingen. De huidige marklin locomotieven zijn complexer dan de modellen vroeger, ik hecht nu meer aan garantie en bij een klein prijsverschil koop ik het liefste bij meneer Harlaar, een betrouwbare winkelier in Badhoevedorp.