vrijdag 17 juli 2015

Train lodge Sloterdijk


Op het station Sloterdijk wordt aan de kant van Bos en Lommer een hotel gemaaktvan een viertal spoorwagons, de Train Lodge.

Omdat ik daar iedere werkdag voorbij kom heb ik foto's van de ontwikkelingen gemaakt.Een teveel aantal foto's, dat lijkt me duidelijk.De aanleg van de sporen en perronkanten was al weer twee weken klaar,maar de rijtuigen bleven weg.Maandagavond was er niets te zien, maar dinsdagmorgen stonden er twee rijtuigen.'s Nachts geplaatst dus!Uiteraard hebben we de twee rijtuigen uitgebreid bekeken.Dinsdag op woensdag waren er weer twee rijtuigen geplaatst.De stalen platen voor de hijskraan zijn verwijderd, rijtuig 5, een restauratiewagon,zal nog een tijd op zich laten wachten.Tot die tijd zullen de gasten elders moeten eten.Hachelijk?

15 opmerkingen:

Kees zei

Mooie reportage Frank, en geduld wordt beloond,de wagons zijn toch gekomen.
Groet Kees

FRANK103 zei

@kees: ja, maar ik vind de timing zeer matig, wil het hotel deze zomer nog gasten ontvangen dan moeten ze nog hard aan het werk, anders is het een verloren jaar.

Sjoerd zei

In een beetje hotel moet je toch wat kunnen eten en drinken... Wel een leuk idee.

Ad zei

Frank, inderdaad het belangrijkste ontbreekt nog. Met alleen slapen kom je niet ver. Na een goede nachtrust moet de inwendige mens verder versterkt worden met een eenvoudige, doch voedzaam ontbijt. Misschien is er een Mc D. in de buurt, dat tijdelijk voor een oplossing kan zorgen. Leuk blogbericht weer.

FRANK103 zei

@ad: het hotel staat naast de Amsterdamse tram, een eetcafe. Misschien dat daar afspraken mee gemaakt kunnen worden?

@ad: op het station zijn een starbucks, julia's, smullers etc. Een mcdonalds is niet in de buurt, helaas. Of juist gelukkig?

Albert y Mara fotoblog zei

Prachtige reportage Frank. Hangt een beetje van de prijs af maar ik zou daar wel eens een overnachting willen doen met Mara.
Spoorse groeten Albert

FRANK103 zei

@ albert: volgens mij wordt het geen duur hotel.

gerdaYD zei

Dat lijkt me een heel leuk idee! Hier in Gent bestaat al een hotelboot, maar van een hoteltrein heb ik nog nooit gehoord.
Jij als treinliefhebber zal er toch wel een nachtje in doorbrengen zeker?

FRANK103 zei

@gerda: ik ga er zeker over nadenken

Renesmurf zei

Ze zijn toch altijd overal wel weer bezig, en is het niet hier dan is het wel daar, zo blijft er natuurlijk wel werk in de wereld.

FRANK103 zei

@rene: deze keer was het hier!

Anoniem zei

Leuk!

Ik ga eens kijken.

Zomerse groet,

francky spruytte zei

elders eten ? Geen vettige hap meer alhier ? Penibele kwestie !

FRANK103 zei

@Rob: veel succes met het spotten van deze rijtuigen!

@Suske: het weblog is op dieet. Geen vette hap, geen mayo, geen hamburgers meer. Geen gevulde koeken of appeltaart.

Uitzondering maak ik voor paprika chips. Het kan ook te gek!

lionel lines fan zei

Aan de drie keer dat ik met de nachttrein naar Berlijn heb gereisd, heb ik geen al te goede herinneringen. Ik lag in de trein, maar slapen lukte me niet echt. Nu staan deze wagens stil, dat scheelt, maar toch heel comfortabel lijkt het me niet. Bijzonder is het wel. Typisch Amsterdam, zou ik zeggen; van Hotel naar Botel naar Trotel?
Wel mooi om te zien hoe dit groeit. Een bijzonder project en dat is het.
Groet
Eggo