zaterdag 18 juli 2015

De eerste race op het Souterrain circuit


MarcS, die hier best genoemd wil worden, heeft in een paar maanden tijd een nieuw Souterrain circuit gebouwd.Dat circuit moest natuurlijk getest worden, dus had Marc vrijdagavond een race georganiseerd.De andere deelnemers waren Martin en MarcB.Ter voorbereiding van de race had ik een paar houten baan schoenen gekocht,die grijpen 2 millimeter dieper dan plastic baan schoenen, waardoor de auto minder snel het spoor verlaat.Toen ik ook nog geroepen had dat ik de Ferrari F50 lelijk vond, ten opzichte van de veel mooiere vierkante (trein-look) van de Ferrari F40 (hierboven op de foto), was de sfeer voor de race gezet!Een race die we gingen rijden met Ninco modellen van de Ferrari F50.Aan de foto's is te zien dat ik er met mijn opmerking over de F50 niet ver naast zat, ik had zelfs nagelaten te roepen dat de F50 gewoon rommel was.Een uitgebreide schoonmaakbeurt van de baan was het gevolg van deze F50 race,waarvan ik de uitslag probleemloos verdrongen heb (ja, ik had niet gewonnen).Met de eigenlijk nog nieuwe Slot-it Totip Ferrari F40 was het daarna plezierig en hard rijden,slechts met uitzonderlijk veel moeite lukte het de anderen een fractie van een seconde sneller te gaan dan de F40.Ter afsluiting heeft MarcS nog een paar snelle ronden gereden met mijn Benetton F1 auto,met een houten baan schoen zou die ook indrukwekkend snelle ronden kunnen rijden.Marc bedankt voor de gastvrijheid, ik doe graag met een volgende race weer mee!De Ferrari F40 en de Porsche staan er klaar voor!Hachelijk?

23 opmerkingen:

Sjoerd zei

Die heeft een paar maanden hard gewerkt... ziet er goed uit.

gerdaYD zei

Wat je ons de voorbije dagen in het werkelijke leven toonde, is nu ook te zien in mini-versie! Grote jongens spelen graag hé en zeg nu zelf: het is een heel knap circuit geworden!

Kees zei

Hoi Frank, Prachtige baan is het geworden, en nu racen maar na al dat testen.
Groet kees.

MarcStouten zei

Hahahaha Frank103. Hier en daar geweld gedaan aan scenery maar dat is snel verholpen. Leuk dat je er was. Jouw F40 heeft ' lang' bovenaan gestaan als snelste auto!!! Gelukkig kon ik het herstellen.

FRANK103 zei

@sjoerd: en zijn tuin gedaan en een loungeset gemonteerd en 2 keer per week een wielrenwedstrijd meegedaan.

@gerda: ja, hoewel het wel om een ander soort circuit gaat en een andere soort auto's. Maar een mooi circuit is het zeker!

@kees: de eerste race is nu gereden. Marc moet nog een paar kinderziektes verhelpen en dan kunnen we weer volle bak!

@Marc: ik heb per ongeluk tegen de tribune gestoten zodat alle toeschouwers nu om liggen en ik heb een boom geramd, wat struiken en andere scenery omver gereden. Maar verder ging het goed. Uiteraard had mijn f40 nu nog bovenaan kunnen staan, door nog een rondje hard te rijden, maar dan had ik jullie een rotweekend bezorgd, dat is te gek, ik kom graag nog een keer bij je racen! ;-)
(Jaja, het is pure bluf, maar dat ben je inmiddels toch wel van me gewend? )

Ad zei

Het circuit ziet er inderdaad heel strak uit. Misschien wat extra vangrails en ze zitten op de tribune ook weer strak in 't pak

gerdaYD zei

Het is inderdaad een mooi circuit... maar zo te zien gebeuren daar ook wel eens ongelukken op hihi. Gelukkig zonder het verlies van mensenlevens!

FRANK103 zei

@ad: Marc is nog niet klaar met het circuit, vooral de aankleding moet nog wat aan gebeuren!

@gerda: dit circuit is inderdaad minder gevaarlijk dan een echt circuit, hoewel de emoties hier ook soms hoog kunnen oplopen!

francky spruytte zei

Zolang je maar niet uit de bocht gaat is het geen penibele kwestie.

FRANK103 zei

@suske: op een rechte weg met hellingen of hobbels kan je ook naast de baan belanden. Dat hebben we al geprobeerd! Heikel? (Pas op, niet de H vergeten! )

MarcStouten zei

We kennen je nu onderhand een beetje. Beetje bravoure gedrag hoort er bij. Zal eind augustus weer plannen.Net voordat de r terug is in de maand

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Natuurlijk gaan deze bolides heel wat sneller vooruit dan een paard, zelf in minivorm hihi. Maar voor beide valt wat te zeggen hé...

FRANK103 zei

@marc: ik zal proberen de agenda vrij te houden!

@gerda: voor van alles wat we kunnen bedenken zijn liefhebbers te vinden!

MarcStouten zei

Dan zal ik baan wat meer Frank103 bestendiger afwerken met scenery. Alhoewel MarcB 2 verkeersborden door midden heeft gereden😅

Ad zei

Frank, als ik het goed lees, heb je als slotracer wel een reputatie opgebouwd. Het lijkt er op dat je rijdt als een dolle... Wat ook op valt, is dat je desondanks een graag geziene gast blijft bij de races en dat is toch wel een groot compliment!

FRANK103 zei

@marc: MarcB doet er goed aan om naast b.anden voor de bolides ook een soort bumper voor op de neus te ontwikkelen, om schade verder te beperken. Hachelijk?

@ad: uiteraard ga ik met een sneltreinvaart met mijn bolides over de baan, en volg ik doorgaans nauwgezet het spoor, maar als het fout gaat en de boel ontspoort, dan krijg je iets van een krokodil (Zwitsers of Duits) in een porseleinkast. Een ravage dus! Of ik een graag geziene gast ben of niet, MarcS durft me tot op heden gewoon niet voor de deur te laten staan, en dat is zeker een groot compliment voor hem! Of hij is te traag met het verstoppen achter de bank. Kan ook. Hachelijk?

Albert y Mara fotoblog zei

Echt tof om een eigen circuit in je kelder te hebben. Heerlijk trouwens hoe enthousiast jullie bezig zijn. Salu2 Albert

gerdaYD zei

Ondertussen zijn de auto's wellicht uitgeraasd en de chips op hihi. Gelukkig blijft er nog altijd de mooie serie foto's die je er van nam Frank!

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Eventjes OT, ik heb die foto er in gelaten omdat je daarop het meisje goed zag, vandaar...

Albert y Mara zei

Hoi Frank, je hebt vast afgelopen zondag gekeken naar de formule 1 waarin Max Verstappen vierde werd. Sporend de nieuwe week in zal jij vast leuk vinden. En afgelopen vrijdag reed ik met een vaart langs Krommenie op weg naar Alkmaar in een VIRM.
Voor maandag werk ze en maak er iets moois van deze week.
Spoorse Groeten Albert

FRANK103 zei

@albert: zo'n kelder wil ik ook. Maar dan wel voor een spoorbaan!

@gerda bedankt!

@gerda: vaak snij ik dan het deel wat ik niet op de foto wil laten zier eraf.

@albert: we waren niet thuis, dus hebben we niet kunnen zwaaien toen jullie met 80 voorbij kwamen rijden, eveneens geen formule 1 gezien. Wel een hele knappe prestatie van Max Verstappen!

Paul zei

Marcs nieuwe baan al klaar? Niks van gelezen op zijn eigen blog?

FRANK103 zei

Hoi Paul,

excuses voor mijn late reactie. Ja, het nieuwe circuit van Marc is klaar, we hebben er al op gereden, zoals je hier kunt lezen! Het is weer een fraai en uitdagend circuit geworden.