vrijdag 21 augustus 2015

De sail-in deel 3

Als ik de statistieken bekijk is deze serie over de sail-in niet de meest populaire serie foto's op dit blog,

(De ARC Gloria uit Colombia)


en als ene Renesmurf dan hier gaat reageren op mijn reactie op zijn weblog (die reactie heb ik verwijderd, want doet hier op dit blog niet ter zake),dan vraag ik me af of ik verder moet gaan met foto's van de sail-in.Zoals jullie kunnen zien probeer ik het nog een keer!

(De Esmeralda uit Chili)


Jullie herkennen vast de diverse tallships van de TV uitzendingen over Sail.Voor het gemak heb ik het er ook nog even bij gezet.Nadat de Sedov was gepasseerd gingen de eerste kijkers langs het kanaal naar huis.

(De Santa Maria Manuela uit Portugal)


De echte toppers waren immers al voorbij gekomen,

(De Sagres III uit Portugal)


de hele stoet kleine bootjes en partyboten was al richting Amsterdam, het werd rustig op het kanaal.Ik hoop dat de plaatjes laten zien dat ook het laatste tallship, de Sagres, de moeite waard was.En anders hoop ik dat het filmpje (geluid aanzetten, 2 verschillende boten!!) dat laat zien!Hachelijk?

9 opmerkingen:

Sjoerd zei

schitterend die laatste foto, ook aan opa gaat alles voorbij, die blijft gewoon door vissen...

FRANK103 zei

Hij heeft de hele dag gevist zonder iets te vangen. Door een teveel aan boten. Hachelijk?

gerdaYD zei

Ik weet natuurlijk niet waarover het ging op dat blog van Smurf, maar hé, het zal wel bekoelen zonder blazen, trek het je vooral niet aan... En laat het je zeker en vast niet tegen houden verder zo'n knappe foto's op je blog te zetten, of het nu over Sail gaat of over rijdend materiaal, mij doe je er altijd plezier mee!
Fijn weekend Frank, geniet er van...

FRANK103 zei

Bedankt Gerda! Voor jou, Sjoerd, Ad en Paul zal ik de foto's gemaakt in Amsterdam ook plaatsen. Hachelijk?

Ad zei

Frank, het ligt aan jouw bescheiden verslaggeving van Sail; maar aan de rest van de media, die overdrijven zo. Je kunt de krant niet pakken, de tv, radio, internet aanzetten en je wordt overstelpt met Sail, en nog eens Sail. Eerlijk gezegd.volg ik Sail alleen via de ingetogen verslaggeving van dit blog. De rest is pulp en zap/surf ik weg. Opeens zijn we weer een zeevarende natie en hebben we weer allemaal zeewater in ons bloed, voelen we ons een beetje Michiel de R. (niet die van de broodversiering). Mooi he, zo'n evenement?

FRANK103 zei

@Ad: ook ik heb deze periode zeebenen, als komt dat door het staan in de volle treinen. Mijn moeder komt uit het dorp van de beroemde zeeschuimer Claes Compaen, wie kent hem niet? In deze saildagen trekt het bijna zoute water van het noordzeekanaal en het IJ, ik moet daar kijken. Noem het dwangmatig, wellicht zelfs autistisch, maar zeilbootjes hebben een onbedwingbare aantrekkingskracht op mij. Tot ik een trein zie, maar dat lijkt me duidelijk! Hachelijk?

francky spruytte zei

Andermans reactie verwijderen kan heel erg penibel zijn. Daarmee heb ik een groot deel van mijn volgers verloren enkele maanden terug.
En over die statistieken moet je je niet druk maken. Die kloppen volgens mij aan geen kanten.

Mirjam Kakelbont zei

Mooie foto's!Die Sagres is een imposant schip. Moet je je voorstellen dat-ie vroeger over de wereldzeeën voer. En dan al die matrozen erop. Zou ik ook wel willen :-)
Je niets aantrekken van reacties van anderen. Gewoon je eigen gang gaan. Frank had over een niet fris onderwerp geblogd. Dat hij daardoor lezers verloor was onvermijdelijk. Maar wat kan iemand tegen hebben op foto's van Sail?
Groetjes Kakel

FRANK103 zei

@Suske: doorgaans verwijder ik geen reacties, maar hier reageren op een opmerking die ik op Rene zijn blog had gezet, dat kan niemand volgen. De opmerking zelf was verder netjes hoor, ik weet wel hoe Renésmurf soms kan reageren, vooral als iemand (ik) hem zit te plagen met zijn voorkeur voor radio3.

@Mirjam: verhalen zoals Franky/Suske die vertelt op zijn blog kunnen niet op dit weblog. Ook geen mening over politiek of andere onderwerpen waar iemand aanstoot aan kan nemen. Ik vertel alleen over hobby's en uitjes.