zondag 23 augustus 2015

Sail en de zolder


Ik had deze week woensdag tot en met vrijdag vrij genomen vanwege Sail.Woensdag heb ik aan het kanaal gezeten en donderdag ben ik met Lisanne naar Amsterdam geweest.De vrijdagmiddag was beschikbaar om weer eens een blik te werpen op zolder.In de verhalen op dit blog lezen jullie steeds over moderne Nederlandse, Duitse, Zwitserse en zelfs Oostenrijkse locomotieven.Of over tenderlocomotiefjes die over het museumlijntje tussen dal en bergstation rijden.Maar zelden heb ik het over de grote stoomlocomotieven die op de spoorbaan huizen.De meest indrukwekkende machine vind ik de bouwserie 003, een 140 km/u snelle sneltreinlocomotief.Bij 150 jaar NS heb ik een treintocht gemaakt waarbij de trein werd getrokken door een 03.Die treinrit was de aanleiding voor de aankoop van deze 003 en heeft ook mijn interesse in stoomlocomotieven gewekt.Het museum van de spoorbaan bezit ook 2 sneltreinlocomotieven van de bouwserie 18.Die zijn ook indrukwekkend, maar toch minder dan de 003.Ter afwisseling plaats ik morgen weer een deel over Sail.Hachelijk?

14 opmerkingen:

Sjoerd zei

De techniek van de stoomloc is gewoon indrukwekkend. Veel mooier dan de diesel/electrische en de electrische locs.

gerdaYD zei

Goh, nu ik er de echte bij heb gezien apprecieer ik nog meer je mini versies Frank, ze zijn tot in het detail gelijk aan de grote. Knappe serie maakte je er van, het is niet evident zo iets te fotograferen!
Bedankt voor de felicitatie en ja hor, op een kersfeest worden kersen gegeten hihi.

Kees zei

Hoi Frank, Dit is het helemaal joh, machtig en prachtig.
Groet Kees.

FRANK103 zei

@sjoerd: een stoomlocomotief leeft veel meer dan een diesel of een elok. De techniek was, zeker van zo'n 003, ook zeer indrukwekkend. Voor de leek lijken ze echter allemaal op elkaar, dan krijg je thuis opmerkingen als: je hebt toch al een zwarte locomotief. Dat probleem is er met eloks veel minder.....


@gerda: bedankt voor je opmerkingen. Ik denk dat er bij mijn foto's en bij mijn spoorbaan nog wel wat verbetering mogelijk is, vooral mbt de witbalans. Ooit wordt het beter!


@kees: bedankt!

Ad zei

Dit geeft rust tussen al dat drukke Sail-gedoe door. Vandaag vertrekken ze weer met de Noorderzon, die talships. De vakantie voorbij. Het modelspoorsiezoen begint weer. Een mooie opening met stoomlocs; alsof het zo moest zijn...

francky spruytte zei

ik heb er over gelezen op een andere blog en nu ook hier : Sail.
Geen idee of ik het de moeite zou vinden. En nonkel Juul houdt meer van oorlogsschepen. Penibel !

FRANK103 zei

@ad: ik ga jullie deze week nog lastig vallen met sail foto's, helaas. En daarna staan autoraces op de kalender. Maar tussendoor is er vast tijd voor treinen!

@suske: de Esmeralda was gewoon voorzien van vier kanonnen en de hms De Ruyter heeft een kanon, een raketlanceerinstallatie en kan torpedo's afschieten. Ik denk dat de nonkel zich vermaakt zou hebben!

Renesmurf zei

En het heeft allemaal te maken met vervoer! De mens wil vooruit, en weer terug natuurlijk.

Albert y Mara fotoblog zei

Een prachtige blog Frank. Ik heb genoten van het grote en het kleine. Niet te vergeten je achtergrondinformatie. Ook ik weet niet alles meer. Op je Sail blogs niet gereageerd, boten zeggen mij niet veel. Treinen en auto's des te meer. Spoorse Groeten Albert

FRANK103 zei

@rene: mensen willen reizen, dat blijkt eigenlijk wel uit dit weblog.

@ Albert: er is geen verplichting om te reageren. Ik vreesde wel weer een onhandige reactie op jullie blog te hebben geplaatst, die heb ik verwijderd. Ik heb zeker nog voor een bericht Sail foto's, helaas voor jou.

gerdaYD zei

Goede morgen Frank en ik hoop dat die het begin van een even goede week voor jou zal zijn!
OT: bedankt voor de tip, Lefla is er blij mee...

Erik zei

Ah, eindelijk weer eens een fatsoenlijke blog :)

Misschien moeten we alle stomers maar eens bij elkaar op de baan zetten...

Mirjam Kakelbont zei

Ik zie die locomotief en moet direct aan het speelgoedtreintje van mijn broer denken. Die reed (op batterijen) door de kamer en dan "loeide" hij erbij. Echt het geluid van een stoomtrein. Dat ding is helemaal kapot gespeeld!
Had je niet eerder kunnen zeggen dat je een blog had?! Vandaag voor het eerst zag ik dat je ook je URL had getypt ;-)
Waarom noem je je blog saai? Juist al die verschillende mensen en onderwerpen maken het bloggen leuk. Je blog ziet er heel verzorgd uit en je maakt mooie foto's.
Je hebt er een volgster bij!
lieve groet Kakel

FRANK103 zei

@Gerda: graag gedaan, ben benieuwd of dat leidt tot een mooie nieuwe uitbreiding van de verzameling!

@Erik: lijkt me zeker een goed plan. Hoewel ik vrees dat er dan 'slapende honden' wakker gemaakt worden als ik weer eens een mooie uitbreiding van de verzameling op het oog heb....

@Mirjam Kakel: het gaat hier ook om modeltreintjes, van het merk Märklin. Ik plaats meestal geen link bij mijn reacties omdat ik iemand niet wil verplichten dit blog te bezoeken. Als ik de link wel vermeld heb dan onthoud google dat met koekjes, dat klinkt smakelijk maar is eigenlijk een heel suf computer iets. Maar goed, je bent hier uiteraard welkom!