maandag 24 augustus 2015

SAIL deel 4


Donderdag ben ik samen met Lisanne naar Sail gegaan in Amsterdam.Het ging om de gezelligheid, dus had ik de nieuwe compact mee in plaats van de spiegelreflex.

(de Stad Amsterdam)


De eerste stop was uiteraard bij de Starbucks, dat maakt voor Lisanne de dag al bijna goed!

(de portier van de Esmeralda)


Mijn verwachting was dat donderdag de rustigste dag zou zijn, die verwachting kwam uit!

(de Esmeralda heeft 4 kanonnen aan boord)


Bij vrijwel alle tallships konden we zonder te wachten aan boord, we hebben toch zeker bij 10 schepen aan boord gelopen.Van een aantal schepen laat ik hier de foto's zien,een aantal schepen waren naar mijn mening ook minder boeiend, en heb ik geen foto's gemaakt.

(de brug van de Esmeralda, winnen of sterven)


Het eerste schip dat we uitgebreid hebben bekeken was uiteraard de Esmeralda uit Chili, een schip dat volgens de media niet zo'n frisse geschiedenis heeft.Diverse lieden vonden het nodig bij het schip te demonstreren.Alsof de huidige bemanning of een boot iets kan doen aan misdragingen van lieden enkele tientallen jaren geleden.

(de ARC Gloria uit Colombia)


Het volgende schip dat we bezocht hebben was de Guayas uit Ecuador.Ook dit vond ik een erg fraai schip dat een soort authenticiteit uitstraalt.Dan zijn we naar de Sedov gelopen.

(de Sedov)


De Sedov is het grootste tallship en is een aantal meter langer dan bijvoorbeeld de Mir, Dar Mlodziez en de Krusenstern.De Sedov lijkt van dichtbij wel wat onderhoud te kunnen gebruiken, echt dik in de lak zit deze boot niet.

(benedendekse stuurwielen, direct aangesloten op het roer)


Net als de Dar is het vooral een grote stalen schuit, ik vind deze toch minder leuk dan de Esmeralda en de Guayas.

(met staalkabels worden de zeilen bediend)


Lisanne wil liever niet de onderzeeƫr De Bruinvis in,dus steken we het foodplein schuin over naar de HMS De Ruyter.Daar laat ik de volgende keer foto's van zien.

(een ra zit met akelig dunne boutjes vast)


Hachelijk?

3 opmerkingen:

gerdaYD zei

Wel, die nieuwe compact levert beslist even goed werk af als je spiegelreflex Frank! Of zou dat door je fotografen-oog komen? In elk geval weer een mooie serie hoor!

Sjoerd zei

Mooie foto's van die watertreinen... Ik zie ze toch liever op het spoor.

FRANK103 zei

@gerda: zelf ben ik niet kapot van deze camera, de spiegelreflex maar ook mijn oude panasonic compact zijn veel vriendelijker in de omgang, ook bijvoorbeeld de onbeperkte scherptediepte op de foto met het kanon stoort me erg. Maar het ding is zeker gemakkelijk mee te nemen!

@sjoerd: dat is volgens de evolutietheorie van Darwin ook gebeurd, wielen onder de boot en een stoommachine, diesel of electromotor in plaats van zeilen, en een nieuwe soort is geboren! De vooruitgang is niet te stuiten!