dinsdag 25 augustus 2015

Sail deel 5, het slot


Een maritiem gebeuren is natuurlijk niks zonder een marineschip.Liefst een schip met een groot aantal kanonnen, camouflageprint en een akelig uitziende helikopter.De marine had een groot marineschip gestuurd, HMS De Ruyter.

(het kanon)

Met eerlijk gezegd een beetje zielig kanonnetje op de voorplecht.Een stoere bewaker in bezit van indrukwekkend machinegeweer moest voorkomen

(uitzicht vanaf de brug, links is het marineschip HMS Zeeland te zien, rechtuit het Centraal Station)

dat een van de bezoekers een raket in de tas zou stoppen, als souvenir.

(uitzicht vanaf de brug, links is het marineschip HMS Zeeland te zien, rechtuit het Centraal Station)


We mochten een wandeltocht door het hele schip maken, erg de moeite waard.Om bij te komen van alle emoties en indrukken hebben we een eenvoudige doch voedzame maaltijd genoten.

(biologische patat met bijna gezonde fritessaus)


Daarna gingen we op weg naar de laatste 2 tallships,

(de kade vanaf de Mir, rechts de Krusenstern, daarachter het cruiseschip Wind Surf)


de Mir en de Krusenstern.

(een stoere zeebonk van de Mir)


Het personeel van de Mir was duidelijk toe

(kleurenblinde matrozen vormen een risico aan boord van de Mir)


aan een weekendje uitwaaien in Amsterdam!

(dekzwabbers vermaken zich met moderne communicatiemiddelen aan boord van de Mir)


Dan de topper van Sail, de Krusenstern.Dat was tot 1945 de Padua, maar moest als herstelbetaling aan Rusland afgegeven worden.Hoewel het een van de bekendste tallships is, is hij niet bijzonder fraai.Van dichtbij is ook goed te zien dat zo'n stalen tallship best wil roesten.Dan vraag je je af hoeveel euro's men krijgt voor deelname aan een Sail evenement, voor niks gaat immers alleen de zon op (al zit die regelmatig achter de wolken).

(het cruiseschip Wind Surf)


Dan zit Sail er weer op, het is rond 15.00 al behoorlijk druk geworden,het vuurwerk ga ik over 5 jaar wel bekijken, bij de volgende editie.

(veel volk op de kade om 15.00)


Hachelijk?

11 opmerkingen:

gerdaYD zei

Die eerste foto is mijn favoriet, je hebt er een mooi lijnenspel in weten te vangen!
Maar natuurlijk gaat de rest van je reportage er ook goed in, zeker die knappe matroos, dat is voor een oude dame een parel voor het oog *wink, big smile*
OT: huis en garage zijn wel degelijk in dezelfde bouwstijl opgetrokken hoor!

Sjoerd zei

Blij dat het weer voorbij is... Heb ik weer 5 jaar rust.

FRANK103 zei

@gerda: het is je vast wel duidelijk dat ik geheel geen verstand heb van gebouwen en kunst, ik kan hoogstens zeggen of ik iets mooi vind of niet! En dan kijk ik inderdaad meer naar moie lijnen, zoals ook bij deze boten. Er gaat toch niks boven een mooie lijn?

@sjoerd: ik zie aan de reacties dat je niet de enige bent die genoeg heeft van boten en zeilen. Ik moet me toch maar meer richten op vervoermiddelen met wielen.....

Ad zei

Aan alles komt een eind, ook aan Sail. En dat is maar goed ook.'t Is mooi geweest. Op naar Rail ( scheelt eigenlijk maar een letter). Klopt de 103-evolutietheorie van Sail naar Rail dan toch echt? Briljant! Frank.

Mirjam Kakelbont zei

Gave foto's, man! Heel verrassend onder originele hoeken genomen. Mijn gevoel voor fotografie is bedroevend slecht ontwikkeld, daarom geniet ik dubbel en dwars van die van een ander :-)
Dat kanon, haha! Lijkt me leuk om zo'n ding in de tuin te hebben staan.
groetjes Kakel

FRANK103 zei

@ad: het is toch echt ene Darwin die de evolutietheorie heeft gepikt van iemand die langzamer was, zo gaan de verhalen. In die theorie zijn zeedieren, boten, het land op gekropen en daar rond gaan rijden op rails, om in een volgende stap ook vleugels te groeien en rond te gaan vliegen. Heel hachelijk allemaal! Eurospoor in oktober komt het eerst, dat klinkt niet zo aardig als Rail, maar is beduidend minder lang wachten!

@Kakel: mbt de fotografie doe ik mijn best, maar echte creatieve mensen weten waarschijnlijk veel mooiere plaatjes te maken! Dat kanon in de tuin lijkt een goed idee, de welzijnscommissie zal daar echter wel weer anders over denken, de zeurpieten!

Renesmurf zei

Genoeg te zien, en volgens mij is het ook allemaal goed verlopen!

FRANK103 zei

@ René: voor zo'n groot evenement is het volgens mij ook heel goed gegaan.

gerdaYD zei

Je hebt gelijk Frank, in de fotografie moet men zich laten leiden door een mooi lijnenspel, welk onderwerp je ook vereeuwigd.
OT: deze keer ging het bij mij over de natuur. Het kieken van treinen laat ik aan jou over, dat is nu eenmaal jouw specialiteit en daar ben je goed in...

robalberts zei

Indrukwekkend!

Toch is het helemaal aan mij voorbij gegaan .....

Vrolijke groet,

FRANK103 zei

@gerda: ik heb er geen moeite mee als anderen zich ook bezig houden met spoor-lijnen......


@rob: je bent ongetwijfeld niet de enige die niet naar sail is geweest. Zelf ga ik er heel graag naar toe, natuurlijk heb ik ook een klein beetje zeemansbloed in me nu mijn moeder afkomstig is uit het dorpje waar de beroemde zeeschuimer Claes Compaen gewoond heeft!