maandag 3 augustus 2015

Naar Mönchengladbach


Keiharde onderhandelingen werden gevoerd bij het ontbijt.Naar Mönchengladbach of niet, en daar naar een modeltreinenwinkel, naar het station en naar een curryworstenverkoper, of niet?Het bezoek aan een modelspoorwinkel heb ik uitgeruild tegen een bezoek aan een curryworstenverkoper.Geen McDonalds dus!Het station van Mönchengladbachwas best de moeite waard.Omdat het regende was het fijn dat men er een kap over de perrons had gemonteerd.Ook het bunker aan de zijkant van het station trok de aandacht, bedoeld om tijdens een luchtaanval te kunnen schuilen.Een modern treinstel van Alstom, de Coradia Continental, was natuurlijk ook leuk om te spotten.De grijnzende kattekop noemt men dit treinstel in Duitsland.Ik zal toch echt meerdere Warsteiners moeten proeven om er ook een kattekop in te zien!De 111 met dubbeldeksrijtuigen maakt het bezoek af.Tijd voor het shop en curryworst gedeelte.Niet ver van het station bevindt zich een modern overdekt winkelcentrum, Minto.Dat komt goed uit, droog is het helaas nog steeds niet.Bovenin Minto vinden we een voedselplein met een Curry Karl,zodat het bezoek aan Mönchengladbach smakelijk afgerond kan worden.Hachelijk?

9 opmerkingen:

Kees zei

Hoi Frank, toch wel weer fraaie treinstellen,en die grijnzende kattekop, nou die zie ik er wel in hoor.
En de friet met curry, ziet er weer heerlijk uit.

Groet Kees.

FRANK103 zei

@kees: de currywurst was zeer de moeite waard!

Sjoerd zei

Dacht ik het niet, alweer patat... en mooie foto's

FRANK103 zei

@sjoerd: ik begrijp niet hoe die foto nu weer op het blog is beland, heel hachelijk!

francky spruytte zei

Weer eens veel treinen gespot zo te zien. Dan heeft men achteraf een vette hap nodig om weer op kracht te komen. Heikel ?

FRANK103 zei

@suske: van treinen spotten krijg je honger, dat blijkt!

MarcStouten zei

In Aachen is een hele mooie grote modelspoorwinkel met slotrace . Dus..... JeeWee ook getipt en is nu vaste gast (koper)

Ad zei

Wat een verademing in vergelijking met Kaldenkirchen... Hier hoeven ze de boel tenminste niet aan een dansschool te verhuren, wil er nog wat leven in die Brauerei komen. De belangrijkste ingrediënten voor een geslaagd dagje uit waren aan aanwezig. Ook al heb je daarvoor zwaar moeten onderhandelen.

lionel lines fan zei

Mooie vakantie in de Noord-Limburgse / Niederrhein regio. America als uitvalsbasis voor Duitse stations, zo had ik er nog niet tegen aangekeken. Ik ga juist naar Rotterdam voor een uitje. Ben je nog naar vrachttreinen op de Maaslijn (bv. bij Veghel of Venlo) wezen kijken, of heb je je tot Duitse stations beperkt?
Groeten
Eggo